Nina Táborská Samospráva

Mesto robí poriadky na ulici, kontroluje čistotu predajných stánkov. V prípade potreby je rozhodnuté vypovedať nájomné zmluvy

Hlavné mesto sa rozhodlo robiť poriadky na verejných priestranstvách. Minulú jeseň Bratislava poslala výzvu vlastníkom predajných stánkov, ktorí ich majú umiestnené na prenajatých pozemkoch od hlavného mesta, aby svoje stánky udržiavali čisté. Vrátane odstránenia graffity.

Ilustračný obrázok k článku Mesto robí poriadky na ulici, kontroluje čistotu predajných stánkov. V prípade potreby je rozhodnuté vypovedať nájomné zmluvy
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Teraz sa pracovníci magistrátu presvedčili na vlastné oči a všetky stánky osobne skontrolovali. Ako Bratislava24.sk informovala hovorkyňa mesta Ivana Skokanová, počas kontroly sa zistilo, že 49 stánkov je už vyčistených, no majitelia 23 stánkov na výzvu stále nereagovali, prípadne svoje stánky čisté neudržiavajú.

Zo zmluvy o nájme však vyplýva, že okrem iného, je potrebné udržiavať čistotu aj v okolí stánkov. Musia stiež pĺňať základné estetické požiadavky kladené na predajné stánky, ktoré sú na území hlavného mesta. Predajný stánok musí byť udržiavaný, čistý a bez čmáraníc a graffity.

Hlavné mesto nerešpektujúcim nájomcom teraz poslalo opätovnú výzvu. V prípade, ak nájomcovia nezabezpečia čistotu v jednotlivých objektoch stánkov okamžite, mesto pristúpi k výpovedi nájomnej zmluvy.

„Vonkajší vzhľad stánkov tiež vplýva na celkový vzhľad verejných priestranstiev a tie musia byť čisté. Nájomcovia sa predsa musia starať o čistotu a poriadok. Chcem sa poďakovať tým, ktorí túto našu výzvu rešpektovali a majú záujem na tom, aby naše verejné priestory vyzerali lepšie,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Nájomcom, ktorí na výzvu ešte nereagovali, bola zaslaná posledná výzva. V priebehu februára 2016 bude vykonaná opätovná obhliadka všetkých stánkov. V prípade, ak nájomcovia pozemkov nebudú ani túto výzvu na zlepšenie estetického vzhľadu predajných zariadení rešpektovať, hlavné mesto je rozhodnuté ukončiť zmluvné vzťahy a následne odstrániť predajné stánky z pozemkov vo vlastníctve hlavného mesta SR Bratislavy.

„Ak vie svoje stánky vyčistiť väčšina majiteľov, mali by tak spraviť aj ostatní. V opačnom prípade nemáme na čo čakať,“ doplnil primátor.

Prečítajte si tiež: Dočká sa Bratislava novej Hlavnej stanice? Tento rok vyprší termín na jej obnovu, práce ani nezačali

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM