Samospráva

Mesto pripravuje výstavbu nájomných bytov. Pozrite sa, ktoré lokality vybralo

Hlavné mesto pokračuje v zabezpečení náhradného nájomného bývania pre 580 žiadateľov, ktorým podľa zákona vyplýva nárok na bytové náhrady. Nájomné byty vzniknú v dvoch lokalitách v Dúbravke, ďalšie dve vytypované lokality sa týkajú Ružinova.

Ilustračný obrázok k článku Mesto pripravuje výstavbu nájomných bytov. Pozrite sa, ktoré lokality vybralo
Zdroj: TASR

„V Dúbravke ide o lokalitu Pri kríži, v rámci ktorej by výstavba mala obsiahnuť 68 náhradných nájomných bytov. Druhá lokalita je Na vrátkach, kde výstavba pokryje 116 náhradných nájomných bytov,“ informovala Katarína Kohútiková z oddelenia komunikácie a marketingu bratislavského magistrátu.

Verejné obstarávanie na lokalitu Pri kríži bolo pozastavené pre sťažnosti okolitých občanov na časť výstavby, kde v súčasnosti parkujú vozidlá. Ako upozornil riaditeľ sekcie správy komunikácie, životného prostredia a stavebných činností hlavného mesta Gabriel Baláž, na inkriminovanom mieste nebolo parkovisko povolené. „Je to pozemok hlavného mesta, ktorý je určený na výstavbu náhradných nájomných bytov,“ uviedol Baláž.

Prečítajte si aj: Realitný trh prekvitá: O ktoré novostavby v Bratislave je najväčší záujem

„V plánovanej výstavbe však sú zahrnuté aj parkovacie miesta, to znamená, že parkovisko bude vybudované a budú ho môcť využívať aj okolití obyvatelia,“ vysvetlil Baláž.

Verejné obstarávanie na výstavbu nájomných bytov v lokalite Na vrátkach je aktuálne v procese vyhodnocovani­a ponúk.

V prípade Ružinova mesto spúšťa verejné obstarávania, ktoré sa týkajú výstavby na uliciach Čmelíková a Astronomická.

Hlavné mesto musí žiadateľom o bytové náhrady zabezpečiť náhradné bývanie do konca roka 2016, inak bude musieť preplácať žiadateľom rozdiel medzi regulovaným a trhovým nájomným. „Suma, ktorú by hlavné mesto muselo doplácať, by v najhoršom prípade mohla mať dosah na rozpočet do výšky štyroch miliónov eur,“ dodal Baláž.

Prečítajte si aj: Centrum Bratislavy bude štyri mesiace bez električiek

Foto:Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM