Kultúra

Mesiac frankofónie pokračuje ďalšími podujatiami

Tohtoročný Mesiac frankofónie na Slovensku pokračuje aj po veľkonočných sviatkoch. Milovníci francúzštiny a frankofónnej kultúry sa stretnú v Bratislave i Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Mesiac frankofónie pokračuje ďalšími podujatiami
Zdroj: TASR

V Bratislave sa vo štvrtok 31. marca popoludní v sídle Francúzskeho inštitútu v blízkosti Hlavného námestia uskutoční ukončenie Básnickej jari na Slovensku, teda posledné stretnutie tých, ktorí sa nechali zlákať ateliérom kreatívneho písania pre Slovákov a Francúzov. V ten istý deň a na tom istom mieste o 18.00 h premietnu rumunský film Funerailli fericite (Šťastný pohreb) s francúzskymi titulkami.

V Banskej Bystrici sa 31. marca fanúšikovia filmu stretnú na tragikomédii Margueritte, ktorá v roku 2015 vznikla vo francúzsko-belgicko-českej produkcii. Vo Filmovom klube v Múzeu SNP začínajú premietať o 19.30 h.

Tohtoročný Mesiac frankofónie na Slovensku ponúka od konca februára a v priebehu celého marca tridsiatku podujatí frankofónnej kultúry, medzi ktorými sú napríklad festival frankofónneho filmu Creme de la Creme, koncertné turné švajčiarskej skupiny Carrousel, ale aj oslava francúzskej gastronómie Chuť Francúzska.

Ako každý rok sa aj tentoraz do projektu zapojili veľvyslanectvá členských a pozorovateľských krajín Medzinárodnej organizácie frankofónie. Okrem Francúzskeho inštitútu v Bratislave a Veľvyslanectva Francúzska v SR sú partnermi Mesiaca frankofónie na Slovensku i Švajčiarsko, Kanada, Rumunsko, Belgicko, Maďarsko, Chorvátsko a Bulharsko.

Čítajte tiež: Slovenská národná galéria predstaví Veľkú noc v umení aj významnú tvorbu Antona Cepku

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM