Rôzne Správy

Menej vizuálneho smogu v Bratislave: Veľká OPACHA s reklamou má konečne ZMIZNÚŤ

Kritizovaná veľkoplošná LED obrazovka na streche Tržnice na Trnavskom mýte v Novom Meste by mohla byť čoskoro minulosťou.

Ilustračný obrázok k článku Menej vizuálneho smogu v Bratislave: Veľká OPACHA s reklamou má konečne ZMIZNÚŤ
10
Galéria

Veľká obrazovka na Novej tržnici je tŕňom v oku mnohých Bratislavčanov už dávno. Mestská časť by mala v marci vyhlásiť verejnú obchodnú súťaž na jej odpredaj, vrátane jej odstránenia.

Predaj za najvyššiu cenu

Návrh na vyhlásenie súťaže schválili ešte vo februári miestni poslanci. Kritériom hodnotenia návrhov má byť najvyššia ponúknutá kúpna cena.

Vychádzajúc z koncepcie riešenia vizuálneho smogu v hlavnom meste a nadväzujúc na kroky mestskej časti, ako aj v súlade so všeobecnou požiadavkou verejnosti o odstránenie vizuálneho smogu nie je predpoklad na ďalšie užívanie,“ konštatuje sa v správe.

Príspevková organizácia EKO-podnik VPS podpísala v marci 2019 nájomnú zmluvu s obchodnou spoločnosťou Impactmedia. Podpísaná bola na päť rokov.

Pre rozsiahle nedoplatky však mestská časť vyzvala niekoľkokrát nájomcu na ich zaplatenie, posledný pokus o mimosúdne urovnanie bol v auguste 2020. Pohrozila tiež odpojením obrazovky od elektriny. V septembri 2020 nájomca skonštatoval, že nie je schopný LED obrazovku prevádzkovať.

Neúspešné dražby

Zastupiteľstvo následne schválilo zámer mimosúdneho urovnania, dojednané finálne znenie dohody spoločnosť neprijala, dlh plánovala vyrovnať a obrazovku si ponechať. Pristúpilo sa ku klasickému vymáhaniu pohľadávky, mestská časť zároveň od zmluvy odstúpila.

Podaný bol návrh na vydanie platobného rozkazu. Neskôr nasledovali dve neúspešné dražby. V novembri 2022 sa EKO-podnik prihlásil do ponukového konania, pričom bol jediným zúčastneným subjektom. Keďže takýto predaj má tie isté účinky ako predaj na dražbe, exekútor predal LED stenu s príslušenstvom danej príspevkovej organizácii.

Tržnica

Budova tržnice prešla v minulosti viacerými úpravami, pre interiér budovy bol vypracovaný aj dizajn manuál. Koncom roka 2020 sa mestskej časti podarilo kritizovanú obrazovku vypnúť. Deklarovala, že s jej ďalším uvedením do prevádzky na tomto mieste sa už nepočíta.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM