Rôzne Správy

Developer predstavil nové VIZUALIZÁCIE: Pozrite, čo vyrastie na mieste zbúraného ISTROPOLISU

Nový Istropolis by mal v prvej fáze výstavby ponúknuť kultúrno-spoločenskú sálu aj administratívnu budovu. Podľa developera by mali byť „výkladnou skriňou modernej Bratislavy.“

Ilustračný obrázok k článku Developer predstavil nové VIZUALIZÁCIE: Pozrite, čo vyrastie na mieste zbúraného ISTROPOLISU
5
Galéria
Zdroj: IMMOCAP

Po budovách pôvodného Istropolisu už ani nechyrovať, na Trnavskom mýte prebiehajú čistiace práce, pozemok je oplotený a čoskoro sa začne stavať Nový Istropolis.

Priestor pre prácu aj bývanie

Podľa developera IMMOCAP, ktorý pred pár dňami predstavil nové vizualizácie projektu, by mal prekvapiť zeleným átriom aj energetickou efektivitou a premeniť tak Trnavské mýto na atraktívnu štvrť.

V prvej fáze prinesieme kultúrno-spoločenskú sálu aj modernú administratívnu budovu s veľkým presvetleným átriom. Budova bude unikátna aj svojou energetickou efektívnosťou – napríklad systém TABS tu bude použitý v administratívnej budove v Bratislave vôbec prvýkrát. Zabezpečí tepelný komfort sálavým spôsobom a zníži prevádzkové náklady oproti iným budovám o viac ako 50 %,“ uvádza developer na sociálnej sieti.

Developer sľubuje, že do projektu prinesie okrem kultúry aj energeticky efektívne riešenia a kvalitný, veľkorysý priestor pre prácu či bývanie. Nový Istropolis by mal v prvej fáze výstavby ponúknuť kultúrno-spoločenskú sálu aj administratívnu budovu. Podľa jeho slov by mali byť „výkladnou skriňou modernej Bratislavy.“

Drevo aj pôvodný obklad

Ako uvádza developer na svojom webe, v projekte chce vo veľkej miere využiť drevo. Nájdete ho v samotných budovách a aj v exteriéri. Drevo bude hlavným prvkom v átriu budovy, centrálnom schodisku aj na fasáde.

Developer má v pláne tiež opäť využiť pôvodný kamenný obklad Domu odborov. „Verím, že na nový Istropolis budú môcť byť Bratislavčania hrdí. Spoločne s holandskými dizajnérmi pristupujeme k priestoru aj historickému odkazu citlivo a s rešpektom, priniesť chceme však aj moderné riešenia, ktoré projekt posunú z pohľadu energetickej efektívnosti. Som si istý, že Istropolis bude v tomto smere výkladnou skriňou modernej Bratislavy,“ dopĺňa generálny riaditeľ IMMOCAP Martin Šramko.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Nové vizualizácie projektu Nový Istropolis
5
Galéria
Zdroj: IMMOCAP
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM