Kultúra

Vezmite na festival mamu aj dcéru! V meste odštartuje pestrý OLD'S COOL Bratislava 2019

Spolu s deťmi, rodičmi či starými rodičmi môžete prevetrať svoje vedomosti, zabaviť sa na koncertoch, pozrieť si výstavu či diskutovať o medzigeneračných vzťahoch.

Ilustračný obrázok k článku Vezmite na festival mamu aj dcéru! V meste odštartuje pestrý OLD'S COOL Bratislava 2019
9
Galéria

Konečne je tu festival, ktorý zabaví všetky generácie. Spolu so svojimi deťmi, rodičmi či starými rodičmi môžete prevetrať svoje vedomosti, zabaviť sa na koncertoch či pri hudbe zo šelakových platní, pozrieť si výstavu a diskutovať o medzigeneračných vzťahoch.

Príde aj Jana Kirschner

Program festivalu bude skutočne pestrý. Odštartuje v piatok 4. októbra o 18:00 hod. v kaviarni Berlinka kvízom pre hravé duše každého veku, ktorého témou budú revolúcie – osobné, ale aj spoločenské. V kvíze si môžu zasúťažiť vekovo zmiešané tímy.

Festival bude pokračovať koncertom kaviarenskej klaviristky Marty Matyásovej, ktorá má úctyhodných 85 rokov, ale hrá jej to ako za mladi.

V sobotu 5. októbra vystúpi spevácky zbor Elpida, ktorý tvorí dvadsať senioriek. Zabaví vás aj Václav Havelka, frontman kapely Please The Trees. Zahrajú o 10:00 hod. na Trhu Žilinská a o 19:00 hod. v Pistoriho paláci pred koncertom Jany Kirschner.

Pre mladých aj starších

Bratislavskými ulicami a uličkami vás v rámci festivalu prevedie architektka Henrieta Moravčíková. Zónu záhaľky a vegetu nájdete v sobotu od 12:00 do 17:00 hod. na dvore Pistoriho paláca, kde si budete môcť niečo pekné upliesť spolu s moravskými „pletařkami“ z projektu „Ponožky od babičky“. Kto má chuť, môže sa zahrať spoločenské hry alebo maľovať na plátno.

Keď vás už ručné práce omrzia, na dvore sa zabavíte pri hudbe dídžejov z Gramophone Brothers.

Medzi 15:00 a 16:00 hod. bude Božidara Turzonovová čítať z memoárovej prózy britskej spisovateľky Diany Athill s názvom „Niekde ku koncu“. Knihu, v ktorej píše o starobe s ľahkosťou, no bez zľahčovania, Athill vydala ako 89-ročná.

Skôr aj neskôr narodených určite zaujme diskusia „Ako uchopiť čas (vlastnými ručičkami)?“ o pomalom a rýchlom čase v 21. storočí. So svojim pohľadom na spomínanú tému sa s vami podelia Etela Farkašová, Zuzana Kovačič Hanzelová a Viktor Suchý.

Šup do vody!

Nedeľa bude patriť otužilcom. Ak sa chcete vykúpať v októbrových vlnách Dunaja, zatavte sa o 11:00 hod. pri pontónovej letnej krčme Mark Twain.

Podrobný program festivalu OLD'S COOL Bratislava 2019 nájdete TU.

piatok 4. októbra – pondelok 7. októbra / Pistoriho palác a ďalšie miesta v Bratislave / vstup voľný

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM