ELA Rôzne

Kam v Bratislave zadarmo: Október štartujú Dni zelá, tak sa (ne)tvárte kyslo!

Dni zelá v Stupave dlhodobo patria medzi najväčšie festivaly na Záhorí. Pozor na plytvanie jedlom! I táto téma bude akciou tohto týždňa.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Október štartujú Dni zelá, tak sa (ne)tvárte kyslo!
9
Galéria
Zdroj: TASR , Pixabay.com

Stanica Záhreb

Medzigeneračné kreatívne stretnutie v spolupráci iniciatívy Zrejme a Ticho a spol. Ticho a spol. – komorné divadlo, folk, blues a literatúra, na ploche 10×10 metrov aj s divákmi,ktorí sú jeho spoločníkmi.

pondelok / Školská 14 / 17:00 hod. / Vstup voľný

Plytvanie jedlom

Na Slovensku ročne vyhodíme vyše pol milióna ton potravín. Môžeme s tým niečo spraviť? Zamyslel si sa niekedy, prečo vlastne jedlo kupuješ, koľko ťa to mesačné stojí a či je iná možnosť?

Otvorená diskusia o možnostiach využitia jedla, ktoré sa denne v Bratislave (aj celosvetovo) zbytočne vyhodí. Budete sa rozprávať o záchrane jedla, osobných motiváciách, možnostiach dobrovoľníctva a dozviete sa aj ako sa s problémom plytvania potravinami vysporiadali v Bystre: ako sa celoročne stravujeme za 0 eur mesačne.

utorok / Bystro, Karpatská 3 / 17:30 hod. / Vstupné dobrovoľné

Petržalský SeniorFest: Kytica pozdravov

Otvorenie XII. ročníka Petržalského seniorfestu 2019 v rámci Mesiaca úcty k starším.

utorok / Dom kultúry Zrkadlový háj / 16:00 hod. / Na podujatie je nutné si vyzdvihnúť voľnú vstupenku v pokladni DK Zrkadlový háj

Chair Yoga

Voľná hodina yogy s Petrou pre všetkých čo cvičia yogu alebo nie. Prineste si pohodlné oblečenie a nič viac netreba – cvičí sa s použitím stoličiek.

Hodiny sú zamerané na spoznávanie vlastného tela a mysle cez pohyb, dýchanie a meditáciu. Hatha Yoga, Hatha Flow, Chair Yoga a Partner Yoga.

streda / Bystro – komunitná obývačka, Karpatská 3 / 19:15 hod. / Vstupné voľné, príp. dobrovoľné

Dni zelá 2019

Prvý októbrový víkend v roku patrí kapuste (po záhorácky zelé). Festival Dni zelá, sa snaží zachovávať tradície pestovania a spracovania regionálnych odrôd kapusty, ktoré boli a sú známe svojou špecifickou chuťou.

Od kapusty, cez tradičný remeselný jarmok, až po hudobné lahôdky, festival každoročne priláka tisícky návštevníkov. V roku 2018 budú Dni zelá sláviť 22. ročník.

Každoročnou súčasťou bohatého programu je trojdňový Remeselnícky jarmok a výstava Úroda. Obľúbené sprievodné podujatie pre návštevníkov je aj varenie kapustnice „My varíme ze zelá“.

piatok – nedeľa / Stupava /

Zdroj: citylife.sk, Ilustračné foto: pixabay.com, TASR

Gallery Šenk
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM