Samospráva

V Petržalke sa bude vášnivo diskutovať: Môžete sa vyjadriť k situácii v škôlkach aj k plánovanej výstavbe

Ak vám ďalšia zástavba v Petržalke nie je ľahostajná, určite sa dnes vyberte do Domu kultúry Lúky. V Zrkadlovom háji sa zas rozpúta diskusia o materských školách.

Zdroj: Facebook

Počas uplynulého týždňa prišiel starosta Petržalky Ján Hrčka s návrhom, ktorý vyvolal búrlivú reakciu. Na protest proti jeho rozhodnutiu, ktoré sa týkalo nového systému prijímania detí do škôlok, sa vzdalo funkcie 21 z 24 riaditeliek materských škôl.

Diskusia o materských školách

Petržalka chce riešiť dlhotrvajúci problém s prijímaním detí do materských škôl. Starosta Ján Hrčka preto navrhol zvýšiť poplatok pre všetky deti, ktoré nemajú trvalý pobyt v Petržalke, na 300 eur mesačne. Za deti s trvalým pobytom v mestskej časti by rodičia aj naďalej platili poplatok 30 eur mesačne.

Práve o aktuálnej situácii v materských školách v mestskej časti sa bude verejne diskutovať v stredu 29. mája o 18:00 hod. v DK Zrkadlový háj. „Starosta sa vyjadrí k téme návrhu všeobecného záväzného nariadenia, ktorým chce zaviesť zvýšenie poplatku pre všetky nepetržalské deti, ale aj k abdikácii 21 riaditeliek materských škôl,“ informuje Petržalka na webe mestskej časti.

Prezentácia polyfunkčného domu

Ak vám ďalšia zástavba v Petržalke nie je ľahostajná, určite sa dnes (29. mája) vyberte aj do DK Lúky. O 17:00 hod. tam bude spoločnosť VI Group verejne prezentovať investičný zámer výstavby polyfunkčného bytového domu na Topoľčianskej ulici. Stavba by mala vyrásť na pozemku parc. č. 1563.

Diskusie o stavebnom zámere by sa mal zúčastniť aj starosta mestskej časti Bratislava-Petržalka Ján Hrčka, hlavná architektka Hlavného mesta Bratislavy Ingrid Konrad aj odborní zamestnanci Miestneho úradu Mestskej časti Bratislava-Petržalka.

Zdroj: Facebook

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM