Rôzne

Máte doma police preplnené knihami? Odneste ich do kníhkupectva!

Ak ste pri jesennom predsviatočnom upratovaní vyradili knihy, ktoré vaše ratolesti už nebavia, posuňte ich ďalej. Urobia radosť deťom z detských domovov.

Ilustračný obrázok k článku Máte doma police preplnené knihami? Odneste ich do kníhkupectva!
Zdroj: pixabay

Máte doma deti, ktoré od malička hltajú knižné príbehy? Snažili ste sa ich rok čo rok zásobiť obľúbenou literatúrou? Uložiť už prečítané knihy do poličky je iste praktické, záujmy detí sa však tak rýchlo menia, takže skôr či neskôr sa začnú knihy hromadiť. Pubertiaci sa ťažko vrátia k rozprávkam, ktoré čítali ako drobci, kupujú si nové romány …a knihy zrazu nie je kam dávať.

Staňte sa Mikulášom

Kníhkupectvo Panta Rhei prišlo aj tento rok so skvelou myšlienkou zbierky kníh pre deti z detských domovov. Ak máte doma knihy, ktorých sa radi vzdáte, aj vy sa môžete stať Mikulášom a urobiť radosť iným. Zbierka prebieha do 6. decembra 2017 vo všetkých 49 predajniach Panta Rhei.

„Keďže do kníhkupectiev prichádza každoročne v predvianočnom období množstvo ľudí, rozhodli sme sa využiť tento fakt pre dobrú vec a priniesť radosť v podobe kníh tým, ktorí to najviac potrebujú. Našim cieľom je podporovať čítanie a veríme, že aj týmto projektom k tomu prispejeme,“ povedal o užitočnej akcii marketingový riaditeľ Panta Rhei Lukáš Bonk.

Heslo zbierky znie „Staňte sa aj Vy alebo Vaše dieťa poslom lásky, nádeje a pekného slova práve prostredníctvom knižky.“ Vďaka tejto myšlienke môžu návštevníci kníhkupectiev priniesť do všetkých predajní Panta Rhei na Slovensku použité, no zachované detské, mládežnícke alebo edukačné knihy pre deti a mládež do 18 rokov, ktoré budú odovzdané do vopred vybratých 19 detských domovov. Darcovia potešia mnohé deti a zároveň tak zachránia množstvo krásnych kníh, ktoré budú môcť šíriť svoje posolstvo ďalej.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM