Správy Samospráva

Márne čakáte na regionálny autobus v okolí Bratislavy? TAKTO nahlásite svoju SŤAŽNOSŤ

Aj keď je podľa Bratislavského kraja momentálne obslužnosť dopravcu Arriva už viac ako 90%, ľudia stále považujú cestovanie regionálnymi autobusmi za katastrofu.

Ilustračný obrázok k článku Márne čakáte na regionálny autobus v okolí Bratislavy? TAKTO nahlásite svoju SŤAŽNOSŤ
5
Galéria
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

V Bratislavskom kraji jazdí už od 15. novembra 2021 nový dopravca. Svoje pôsobenie odštartoval obrovskými výpadkami spojov, najmä kvôli nedostatku vodičov. V súčasnosti sa situácia upravila a obslužnosť by mala byť už viac ako 90%.

„Zmenu sprevádzali problémy a my sme od začiatku vyvíjali na ARRIVU maximálny tlak, aby urobila pre cestujúcich všetko. Aj keď je momentálne obslužnosť už viac ako 90%, stále nám ešte chodia otázky a sťažnosti ku konkrétnym spojom,“ uviedol na sociálnej sieti župan BSK Juraj Droba.

Sťažnosti

Droba pripomína, že župa je objednávateľ a nie prevádzkovateľ regionálnej dopravy. Ľudia by mali preto svoje podnety a sťažnosti adresovať spoločnosti Arriva, nie BSK.

„Takto budú vyriešené adresne a čo najrýchlejšie. Špeciálne vás prosím, aby ste nahlasovali spoje, ktoré sú plánované a neprídu. Dopravcu za ne neminú pokuty,“ podčiarkuje Droba.

Podnety a sťažnosti, je potrebné poslať na e-mailovú adresu: bratislava@arriva.sk. Musí obsahovať:

  • Linku
  • Smer
  • Dátum a čas
  • Zastávku
  • Popis problému

Za každý deň, kedy dopravca nedokázal zabezpečiť obslužnosť prináleží BSK zmluvná pokuta vo výške 30-tisíc eur za deň.

„Za mesiac prevádzky je to 930 tisíc eur. Približne v tejto sume bude aj výpadok tržieb za mesiac január, ktorý vznikne prepravou zadarmo. Obyvateľom kraja som dal tento prísľub a ten aj plním,“ ozrejmil predseda BSK Juraj Droba.

V januári zadarmo

Od soboty (1. 1.) je regionálna autobusová doprava v Bratislavskom kraji na mesiac zadarmo. Ide o kompenzáciu pre cestujúcich za výpadky spojov dopravcu Arriva. Bezplatnú regionálnu autobusovú dopravu uhradia z pokuty, ktorú spoločnosti vyrubil kraj za to, že od svojho nástupu nedokázala zabezpečiť dostatok spojov.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM