Rôzne Správy

ZÚFALÁ situácia v okolí Bratislavy: Nedá sa spoľahnúť už ani na VLAKY, ľudia cestujú ako sardinky

Arriva ešte ani zďaleka nejazdí na sto percent a k dopravnej "tragédii" sa pridali aj vlaky. Desiatky spojení je odrieknutých až do nedele 16. januára.

Ilustračný obrázok k článku ZÚFALÁ situácia v okolí Bratislavy: Nedá sa spoľahnúť už ani na VLAKY, ľudia cestujú ako sardinky
Zdroj: Facebook.com/Nekŕmte nás odpadom

Na západnom Slovensku cestujúci od pondelka 10. 1. čelia mimoriadnym výpadkom vlakov. Dôvodom je nedostatok rušňovodičov. Železnice nevypravujú desiatky spojení. Keď sa to skombinuje s nedostatočnou obslužnosťou autobusov dopravcu Arriva, katastrofa je na svete.

Obmedzenia sa od pondelka týkajú liniek Trnava – Bratislava – Kúty a späť, Pezinok – Bratislava – Malacky a späť, Bratislava – Komárno a späť a Bratislava – Senec – Nové Zámky/Galanta a späť. Informovali o tom na svojom webe Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) a Integrovaný dopravný systém v Bratislavskom kraji (IDS BK).

Výsledkom týchto obmedzení je, že deti čakajúce na svoj spoj zo školy domov stoja aj hodinu v zime, dospelí meškajú do práce. A keď konečne vlak príde, je naplnený na prasknutie a o dodržaní odstupov dôležitých pri pandémii, tu nemôže byť ani reč.

Zúfalí cestujúci

Reakcie ľudí na otrasnú situáciu v regionálnej doprave sú podráždené a zúfalé. „Môj syn čaká na vlak aj dve hodiny. Ja tiež dnes na hlavnej stanici 2 hodiny (odrieknutý vlak). Našťastie, kaviareň je otvorená. Takýto stav tu nebol ani nepamätám a to cestujeme pravidelne 10 rokov vlakmi aj busmi,“ píše Miriam.

„Na Hlavnej ešte ako tak, ale vo Vrakuni sa nemáš kde zohriať a ani ti nemá kto oznámiť, čo sa deje, tam ani amplión nie je. Už som rozhodnutá, že v tejto zime jej volám rovno taxík a pošlem ho na BSK preplatiť,“ odpovedá jej Katarína, ktorá cestuje do Kvetoslavova.

Dnes syn z Petržalky na hlavnú, aby zistil, že jeden už nešiel a ďalšie dva odrieknuté, tak sme ho navigovali na bus. Narvaný šiel z Nív. Zajtra to môže byť opačne. Bude čakať na Nivách a bus nepôjde… Je to hrozné,“ pridáva svoju skúsenosť Jana.

Dopravca sa ospravedlňuje

Železničná spoločnosť Slovensko sa za "spôsobené nepríjemnosti a zníženie komfortu pri cestovaní cestujúcim ospravedlňuje.“ Tak to uvádza na svojom webe. Ospravedlnenie však cestujúcim dostať sa domov nepomôže.

Na časté sťažnosti odpovedá dopravca aj na sociálnej sieti.

Covid nezmizol a tam, kde máme málo rušňovodičov (západ Slovenska), je možné očakávať príležitostné obmedzenia jazdy vlakov Je to naozaj tak a najmä na západe SR nám PN-ky a rôzne pandemické opatrenia (karanténa a pod.) značne sťažujú situáciu. Robíme čo sa dá a verte, že k odriekaniu spojov pristupujeme, len ak je to nevyhnutné.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM