Michaela Katonová Rôzne

Marec priniesol unikátne zábery hlavného mesta

O pekné fotografie nášho mesta nebola núdza ani tento mesiac. Zrekapitulujte si s nami tie najzaujímavejšie zábery Bratislavy, ktoré pre vás pravidelne uverejňujeme na sociálnej sieti.

Ilustračný obrázok k článku Marec priniesol unikátne zábery hlavného mesta
Zdroj: Dnes24.sk

Most SNP

Steny Mosta SNP si vraj pýtajú farbu, hovorí provokačne bývalý grafiťák, ktorý odtiaľ neraz utekal. Tradičný cieľ pouličných umelcov aj vandalov však prejde radikálnymi zmenami. Farba by naň už chytiť nemala.

Prečítajte si viac: Jednu z dominánt Bratislavy očistia od grafitov. Ako dlho vydrží Most SNP čistý?

Päťdesiat odtieňov šedej na Štúrovej a v okolí

Pred niekoľkými mesiacmi sa búrlivo diskutovalo o novej dlažbe na Štúrovej, ktorá vizuálom pripomína „50 odtieňov šedej“. Rôznorodosť však má svoje opodstatnenia. Napríklad predstavuje výraznú pomoc v odstraňovaní bariér zrakovo postihnutým a nevidiacim.

Prečítajte si viac: Najprv zabudnutá zastávka, teraz výmena dlažby. Na Štúrovej sa opäť objavia robotníci

Staromestské otváracie hodiny

Nový návrh pravidiel otváracích hodín pre prevádzky na staromestskom zastupiteľstve neprešiel. Snaha samosprávy o kompromis medzi podnikateľmi a obyvateľmi nevyšla. Napriek viac ako stovke pripomienok, s návrhom nebola spokojná ani jedna zo strán.

Prečítajte si viac: Otváracie hodiny podnikov v Starom Meste dnes poslanci neobmedzili

Domáci miláčikovia

Pôvodne iba romantickú predstavu o psej pekárni preniesli Mia Kurucová a Mirka Geistová do reality. Spočiatku vypekali doma pre svojich psov, niečo sa ušlo aj susedom. Keď mlsky chutili, vedeli, že sú na dobrej ceste.

Pekáreň pre psy: Jej bránami prešli už stovky spokojných labiek

Čistota

Bratislava pokračuje v čistení podchodov i ulíc a prvé výsledky sú už viditeľné. K rýchlejšiemu a efektívnejšiemu odstraňovaniu nevzhľadných nápisov či kresieb prispieva aj špeciálny prístroj. Mestu sa podarilo vyčistiť podchod spájajúci Koziu ulicu so Staromestskou, priechod ku Klariskám, podchod na Patrónke aj ten na Dolnozemskej ulici.

OBRAZOM: Čerstvo vyčistené bratislavské podchody sú na nepoznanie

Bratislava na sociálnej sieti v marci
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM