Michaela Katonová Rôzne

Pekáreň pre psy: Jej bránami prešli už stovky spokojných labiek

Mnohí majitelia domácich miláčikov dbajú na to, aby dostávali správnu stravu. Z času na čas si však každý pes zaslúži dobrotu navyše. Zvlášť, keď pochádza zo špeciálnej pekárne.

Ilustračný obrázok k článku Pekáreň pre psy: Jej bránami prešli už stovky spokojných labiek
Zdroj: MLS

Pôvodne iba romantickú predstavu o psej pekárni preniesli Mia Kurucová a Mirka Geistová do reality. Spočiatku vypekali doma pre svojich psov, niečo sa ušlo aj susedom. Keď mlsky chutili, vedeli, že sú na dobrej ceste.

Otvoreniu v novembri minulého roka predchádzali náročné legislatívne procesy. „Nakoľko sme na Slovensku prvá registrovaná a schválená pekáreň, zákony sme museli akceptovať ako veľké výrobné podniky,“ objasňuje Mia Kurucová. Odvtedy prešli bránami pekárne s názvom MLS už stovky spokojných labiek.

Zdravý základ a výlučne slovenské suroviny

V súčasnosti je internet plný rôznych receptov, dokonca aj pre psy či mačky, ale Mia a Mirka sa vydali náročnejšou cestou. Tie správne a zdravé recepty vymýšľali spolu s veterinárom Matúšom Pagáčom. „Je to skúsený odborník nie len pri zvieratách ale aj na zdravú stravu. Spolu sme vypracovali zdravý základ, nutričné hodnoty a vizuál. Naše mlsky sú bezlepkové, diabetologické, s vysokým obsahom mäsa, zeleniny, ovocia, semienok, byliniek,“ opisujú majiteľky.

Všetky pochúťky z bratislavského MLS sú čerstvo vyrábané zo slovenských surovín. Pekárky chcú takýmto spôsobom podporovať lokálnych farmárov. Každé ráno pred otvorením pečú a vymýšľajú novinky. „Naša pekáreň je aj s obchodíkom na jednom mieste. Čiže ak príde zvedavý klient, môže sa pokojne pozrieť ako to u nás vyzerá.“

Prečítajte si tiež: Túžia vaše deti po domácom miláčikovi? Bratislavský útulok ponúka jedinečný krúžok

Z chutí domáceho miláčika sú niekedy prekvapení aj majitelia

Na klientelu sa Mia s Mirkou sťažovať nemôžu. Slováci podľa nich milujú svojich psov a chcú im dopriať to najlepšie. „Vidíme, že trend zdravého stravovania sa dostal aj k psím miskám. Najlepšou reklamou je kvalitná práca. A tak ľudia ku nám chodia na odporúčania svojich priateľov. To nás mimoriadne teší.“

Samotný výber v pekárni je zážitkom pre majiteľa, rovnako ako pre psa. Aj takouto formou sa môžu o sebe dozvedieť viac. „Každý psík, ktorý ku nám príde má degustáciu zdarma. Dostane ochutnať zo všetkého. Sám nám potom ukáže, čo mu chutí najviac. Majitelia sú niekedy veľmi prekvapení z chutí svojho miláčika,“ opisuje Mia Kurucová.

Medzi najobľúbenejšie mlsky patrí sviečková žvejka a hovädzinka s jabĺčkom, mrkvou a zelerom. Nečudo, že šikovné pekárky už poznajú svojich zákazníkov po mene. "Zákazníkov máme úžasných. Môžu si dať u nás kávičku, psík zatiaľ chrumká mlsky. Luna, Whiskey, Tara, Gucci, Maťko…každý jeden psík sa sem s láskou vracia. A my sa naňho s láskou tešíme.“

MSL nájdete na Škultétyho 12 v Bratislave.

Prečítajte si tiež: ROZHOVOR: Káva v mačacej spoločnosti

Pekáreň pre domácich miláčikov MLS
11
Galéria
Zdroj: MLS
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM