KAW Rôzne

Mapa zaujímavostí Nového Mesta: Navštívte miesta, ktoré sa oplatí vidieť!

V mape bratislavskej mestskej časti Nové Mesto nájdete viac ako 50 rôznych zaujímavých miest, ktoré ste doteraz možno nepoznali.

Ilustračný obrázok k článku Mapa zaujímavostí Nového Mesta: Navštívte miesta, ktoré sa oplatí vidieť!
Zdroj: cupka2018.sk

Ak ste mali doteraz pocit, že okrem Kamzíka, Koliby, Železnej studienky či Kuchajdy nie je v Novom Meste veľmi čo obdivovať, možno svoj názor zmeníte. Stačí, ak nahliadnete do mapy, ktorá vznikla iba nedávno a na svoje vydanie vo väčšom počte kusov zatiaľ ešte čaká.

Objavte nové zákutia

Mapa obsahuje viac ako 50 zaujímavých miest – parkov, priestorov pre šport či kultúru a tiež mnohé výletné ciele. Nájde na nej aj architektonické zaujímavosti, pamätihodnosti a kultúrne pamiatky. „S mapou môžte spoznávať svoju štvrť, objavovať nové zákutia a krásu na miestach, kde by ste ju možno doteraz nehľadali. Vznikla pri rozhovoroch v uliciach a pomocou elektronických dotazníkov, ktoré vypĺňali obyvatelia mestskej časti,“ približuje projekt jeho autor Matúš Čupka, ktorý sa v najbližších komunálnych voľbách chystá uchádzať o post starostu Nového Mesta.

Zaujímavú mapu si však zatiaľ kúpiť nemôžete, pretože vytlačili iba jej vzor. Ak prispejete na jej ďalšie vydanie, ocitne sa aj vo vašich rukách. „Staňte sa súčasťou príbehu a pomôžte nám vydať mapu dobrých miest a zaujímavostí. Prispieť na vznik mapy môžete finančným darom a ako odmenu získate jednu, dve alebo aj viac máp,“ vyzýva Matúš Čupka a dodáva, že mapa je príspevkom k budovaniu novomestskej identity a ukazuje, že Nové Mesto má čo ponúknuť, že Novomešťania majú byť na čo hrdí.

Vznik mapy môžete podporiť TU.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM