Eva Sládková Správy Samospráva

Makali malí aj veľkí. Biskupičania si spoločne skrášlili ihrisko uprostred sídliska

Ako chrániť prírodu a svoje okolie a pritom sa i zabaviť? Obyvatelia Podunajských Biskupíc nám môžu ísť príkladom.

Ilustračný obrázok k článku Makali malí aj veľkí. Biskupičania si spoločne skrášlili ihrisko uprostred sídliska
7
Galéria

Priestor medzi panelákmi na Latorickej ulici skrásnel. Rodičia spolu s deťmi si vymaľovali tamojšie ihrisko, urobili brigádu a skultivovali verejný priestor. Na zem nakreslili škôlku na skákanie, ktorá poteší najmä najmenších, a natreli tamojší múr.

„Medzi moje poslanecké priority patrí obnova verejných priestorov a plánujeme v tejto aktivite aj naďalej pokračovať. Myslím si totiž, že práve kultivovaný verejný priestor vie kultivovať aj ich obyvateľov,“ vraví mestský poslanec za Podunajské Biskupice, ktorý bol jedným z organizátorov tohto podujatia.

Sám sa na obnove priestorov zúčastnil a vzal aj svoje maličké deti. „Toto je cesta, ako deťom ukázať, že nemáme byť k okoliu ľahostajní,“ dodáva Roman Lamoš.

Divadielko

Na vynovenom ihrisku sa potom zišli asi dve stovky obyvateľov z blízkeho okolia. Divadlo ZáBaVKa tam deťom milou a nenásilnou formou vysvetlilo, ako si máme chrániť našu planétu.

„Naši drobci sa naučili do akého koša patrí plastová fľaša, ako ublížime zvieratkám, ak ju vyhodíme len tak v prírode a kopu iných vecí, ktoré im priblížia ochranu prírody. Som toho názoru, že čo sa v mladosti naučíš, akoby si raz našiel,“ myslí si poslanec.

Podobné podujatia, ktoré okrem iného aj stmeľujú komunitu, majú byť na sídlisku častejšie. Podľa našich informácií sa k Podunajským Biskupiciam pridá aj Vrakuňa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM