Rôzne Správy

FOTO: Lužný most má za sebou záťažové skúšky. V minulosti si nimi prešli aj ďalšie bratislavské mosty

Súmostie je súčasťou projektu obchvatu Bratislavy D4/R7 a bude spájať bratislavské mestské časti Jarovce a Raču. Most stavia konzorcium D4R7 Construction.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Lužný most má za sebou záťažové skúšky. V minulosti si nimi prešli aj ďalšie bratislavské mosty
16
Galéria
Zdroj: D4R7

Ministerstvo dopravy a výstavby SR (MDV SR) má v pláne ešte tento rok uviesť do prevádzky diaľničný Lužný most nad Dunajom. Mal by slúžiť nielen pre motorové vozidlá, ale aj pre cyklistov.

Súčasť obchvatu Bratislavy

Ide o súmostie, ktoré je súčasťou projektu obchvatu Bratislavy D4/R7 a bude spájať bratislavské mestské časti Jarovce a Raču. Most stavia konzorcium D4R7 Construction ako PPP projekt.

Presnejší dátum sprevádzkovania mosta sa Bratislava24 od ministerstva dopravy nedozvedela. Odkázali nás priamo na konzorcium D4R7, od ktorého sme sa termín otvorenia Lužného mosta taktiež nedozvedeli, pretože na naše otázky do vypublikovania článku neodpovedali.

Ako informovali pred časom webnoviny, podľa rezortného hovorcu Ivana Rudolfa si MDV SR od koncesionára projektu vyžiadalo nové realistické termíny. „Ukončenie stavebných prác a získanie potrebných povolení na otvorenie zvyšných úsekov PPP projektu D4/R7 je v plnej kompetencii koncesionára,“ uviedol hovorca.

Dokončené ešte stále nie sú úseky medzi križovatkami D4 Bratislava, Jarovce – Bratislava, juh, vrátane dunajského súmostia, D4 Bratislava, východ – Bratislava, Rača a tiež R7 Bratislava, Nivy – Bratislava, juh.

S istotou teda vieme povedať len to, že na moste tento týždeň prebehli záťažové skúšky (na titulnej fotografii).

Na archívnej snímke si môžete pozrieť záťažovú skúšku s „trochou“ viac áut, ktorá prebehla aj na Moste SNP 11. mája 1972:

Zdroj: TASR

Zaťažkávacia skúška časti Starého mosta sa konala 18. decembra 2015:

Zdroj: Imhd

Viac o projektoch v Bratislave

Pozrite si aj archívne fotografie zo stavby Mosta SNP:

Tak plynie čas: Ako vznikal Most SNP
15
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM