Rôzne

Novú lodenicu v karloveskej zátoke prenajmú Klubu vodných športov

Mestská časť oslovila v spolupráci s Asociáciou vodáckych bratislavských klubov celkovo 11 vodáckych klubov, pôsobiacich v karloveskej zátoke.

Ilustračný obrázok k článku Novú lodenicu v karloveskej zátoke prenajmú Klubu vodných športov
4
Galéria

Priestory novej lodenice v karloveskej zátoke prenajme samospráva Klubu vodných športov v Karlovej Vsi. O nájme a jeho podmienkach v novovybudovanom objekte rozhodli poslanci bratislavskej Karlovej Vsi na utorkovom rokovaní miestneho zastupiteľstva.

Priestor pre vodákov

„Okrem finančných náležitostí (450 eur mesačne + energie) je podmienkou nájmu to, že sa nájomca zaväzuje v priestoroch vykonávať výhradne vodácku klubovú činnosť a zabezpečiť pre verejnosť na vlastné náklady organizáciu kurzov, splavov a akcií pre verejnosť, vodácke krúžky pre karloveské základné školy či verejnoprospešné aktivity v oblasti ochrany životného prostredia,“ upozornila starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.

Nájomca má možnosť so súhlasom orgánov samosprávy tiež uzatvárať podnájomné zmluvy s ďalšími klubmi a združeniami, ktoré organizujú aktivity pre verejnosť v karloveskej zátoke.

Miestne zastupiteľstvo rokovalo o využití objektu, ktorý slávnostne otvoria vo štvrtok (7. 11). Už pri realizácii stavby samospráva avizovala, že priestory objektu by mali využívať práve združenia či kluby, ktoré v karloveskej zátoke pôsobia a robia aktivity a podujatia pre deti a verejnosť.

Mestská časť oslovila v spolupráci s Asociáciou vodáckych bratislavských klubov celkovo 11 vodáckych klubov, pôsobiacich v karloveskej zátoke s možnosťou využívať priestory novej lodenice.

Nájom, o ktorom rozhodovali poslanci, sa týka priestorov prízemia a 2. nadzemného podlažia, priestory 1. nadzemného podlažia budú prenajímané na základe výsledkov obchodno-verejnej súťaže (OVS), ktorú mestská časť vyhodnotila v prvej polovici septembra.

Predpokladané ročné náklady na réžiu objektu sú v celkovej sume 19 080 eur.

Náklady na stavbu objektu novej lodenice dosiahli podľa zástupcov samosprávy približne 783-tisíc eur. Mestská časť sa do realizácie projektu pustila na jar 2018. Na výstavbu použila prostriedky z predaja pozemkov v karloveskej zátoke v roku 2007, pozemky vtedy predala za približne 25 miliónov korún (837-tisíc eur).

Zdroj: Facebook

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM