Správy Samospráva

Letné opravy na ružinovských školách a škôlkach sú v plnom prúde

Ani počas letných prázdnin ružinovské školy a škôlky nezívajú prázdnotou. Práve naopak, je v nich rušno. Viaceré z nich mestská časť rekonštruuje.

Ilustračný obrázok k článku Letné opravy na ružinovských školách a škôlkach sú v plnom prúde
Zdroj: Bratislava - Ružinov

Bratislavská mestská časť Ružinov pokračuje v opravách škôl a škôlok aj počas leta. Bratislava24.sk informovala hovorkyňa Ružinova Marianna Šebová.

„V našich škôlkach a školách sme už v minulosti zrekonštruovali sociálne zariadenia a vymenili okná. Po týchto prácach sme sa zamerali na ďalšie potrebné úpravy. Aktuálne tak pokračujeme v zatepľovaní budov, opravách elektroinštalácie či suterénov. Rozširujeme tiež kapacity v našich škôlkach prerobením služobných bytov na triedy,“ zhrnul tohtoročné rekonštrukcie škôl a škôlok starosta Ružinova Dušan Pekár.

Zatepľovanie školských budov

Tento rok Ružinov zateplil Základnú školu Kulíškova. Pokračuje v zateplení ZŠ Medzilaborecká a aktuálne zatepľuje aj telocvičňu Základnej školy na Mierovej ulici. Tento rok plánuje mestská časť začať so zatepľovaním aj Základnej školy Ostredková. Na rad prídu postupne aj ďalšie školy, ktoré takéto opravy potrebujú, pričom základná škola na Vrútockej a Nevädzovej ulici boli už v minulosti zateplené.

Počas letných prázdnin Ružinov pokračuje aj opravách elektroinštalácie vo viacerých základných a materských školách. Konkrétne ide o ZŠ Medzilaborecká, ZŠ Nevädzová, MŠ Šalviová a ZŠ Ružová dolina, v ktorej mestská časť opravuje v suteréne aj priestory šatní.

Zároveň opravuje aj suterén základnej školy na Vrútockej ulici ako i škôlky na Šalviovej z dôvodu odstránenia vlhkosti v týchto priestoroch. V hlavnej budove ZŠ Borodáčova sa opravujú netesné zvislé kanalizačné zvody. „Do týchto letných rekonštrukcií v našich základných a materských školách investujeme viac ako 1 400 000 eur,“ uviedol starosta Ružinova Dušan Pekár.

Pribudnú miesta pre škôlkarov

Stavebné práce prebiehajú aj v ďalších materských školách a to na Prešovskej, Bancíkovej a na Exnárovej ulici. Mestská časť tam prerába bývalé služobné byty na triedy, čím pribudne spolu takmer 50 miest pre škôlkarov. Plánuje tiež prerobiť budovu bývalých jaslí na Banšelovej ulici na dve nové triedy pre škôlkarov. Celkovo do týchto rozširovaní kapacít materských škôl investuje Ružinov ďalších viac ako 470 000 eur.

Okrem toho je v štádiu riešenia aj spolupráca so súkromným investorom na rozšírení kapacít materskej školy na Šťastnej ulici.

Zdroj: Bratislava - Ružinov
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM