Správy

Bilbordy postupne miznú z Bratislavy. Mesto odstránilo ďalšie v Ružinove

Bratislava pokračuje v odstraňovaní reklamných zariadení na území mesta. Naposledy zmizli bilbordy na Tomášikovej a Drieňovej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Bilbordy postupne miznú z Bratislavy. Mesto odstránilo ďalšie v Ružinove
3
Galéria
Zdroj: Ivo Nesrovnal Facebook

Hlavné mesto pokračuje v boji s nelegálnymi reklamnými stavbami, kam spadajú aj bilbordy a nedávno odstránilo bilbordy na Tomášikovej a Drieňovej ulici v Bratislave. Od novembra minulého roka do dnešného dňa bolo odstránených už 97 kusov reklamných zariadení na území Bratislavy.

Ide najmä o reklamné zariadenia nachádzajúce sa v jednotlivých mestských častiach, pričom najviac odstránených bilbordov je v mestských častiach Vrakuňa, Dúbravka, Staré Mesto a Ružinov. Do konca roka má mesto v pláne odstrániť ešte ďalších 50 kusov reklamných zariadení, ktoré sú v Bratislave umiestnené nelegálne na mestských pozemkoch. Bratislava24.sk informovala Iveta Kešeľáková z bratislavského magistrátu.

„Podarilo sa nám odstrániť ďalšie bilbordy v Ružinove, ktoré tam nemajú čo hľadať. Od konca minulého roka, kedy sme sa po získaní povolení pustili do odstraňovania nelegálnych zariadení, mesto odstránilo takmer 100 bilbordov z pozemkov vo vlastníctve a priamej správe hlavného mesta,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Odstránia ešte ďalších 50 bilbordov

Podľa passportu reklamných zariadení má hlavné mesto v priamej správe 3 084 bilbordov, z toho 1 031 je neoznačených, a teda nelegálnych. Hlavné mesto pokračuje v identifikácii nových nelegálnych reklamných stavieb a v zasielaní podaní na vydanie súhlasov s odstránením na príslušné stavebné úrady.

Z celkovo doručených súhlasov zo stavebných úradov v jednotlivých mestských častiach v počte 166 kusov bolo do dnešného dňa odstránených 97 ks reklamných stavieb a do konca roku 2017 má byť ešte odstránených 50 ks bilbordov.

Okrem toho mesto odstránilo viac ako 400 ks reklamných zariadení známych ako trojnožky. Boj s nelegálnymi reklamnými stavbami zostáva popri doprave, čistote a bezpečnosti v meste jednou z hlavných priorít primátora Bratislavy Iva Nesrovnala.

Odstránené bilbordy v Ružinove
3
Galéria
Zdroj: Ivo Nesrovnal Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM