Rôzne

Letná bratislavská univerzita seniorov aj tento rok zožala úspech

Už po šiestykrát využili seniori možnosť zapojiť sa do vzdelávacieho projektu Letnej bratislavskej univerzity seniorov, ktorú organizuje hlavné mesto v spolupráci s Univerzitou Komenského v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Letná bratislavská univerzita seniorov aj tento rok zožala úspech
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava

Prihlášky sa aj v tomto roku minuli už po pár dňoch a Zrkadlová sála Primaciálneho paláca bola plne obsadená, čo svedčí nielen o veľkom záujme, ale aj o chuti vzdelávať sa v každom veku. Bratislava24.sk o tom informovala Katarina Kohutikova z Oddelenia komunikacie a marketingu hlavného mesta.

„Tento rok sa opäť potvrdilo, že Letná bratislavská univerzita seniorov je veľmi obľúbená a že naši seniori majú chuť sa vzdelávať. Dostali sme navyše mnoho zaujímavých tém do ďalšieho ročníka, čo nám bude slúžiť ako veľká motivácia,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Veľký záujem

Letná bratislavská univerzita seniorov sa konala v prvých dvoch augustových týždňoch vždy v utorok a vo štvrtok. Projekt tradične financuje hlavné mesto a pre seniorov sa realizuje zdarma. V tomto roku sa uskutočnili 4 prednášky na zaujímavé témy, ktorých sa zúčastnilo 160 prihlásených záujemcov. Pre veľký záujem bola tento rok navyše navýšená kapacita.

Na prvej prednáške vystúpila Ing. Tamara Reháčková, PhD., ktorá poslucháčom priblížila históriu a súčasnosť záhrad a parkov v Bratislave. Druhá prednáška bola zameraná na nekalé praktiky, ktoré používajú obchodníci pri poskytovaní tovarov a služieb. O tom, ako sa im vyvarovať, informoval Mgr. Tomáš Földes.

O barokovej votívnej plastike v Bratislave prednášal PhDr. Tomáš Surý, ArtD a poslednou a zároveň aj najočakávanejšou, bola prednáška známej herečky Idy Rapaičovej, ktorá priblížila vývojové podoby slovenčiny.

Všetci účastníci zároveň dostali osvedčenie o absolvovaní vzdelávacieho projektu Letnej bratislavskej univerzity seniorov. Tento ročník projektu Letná bratislavská univerzita seniorov sa tak úspešne skončil.

Čítajte aj: Hlavné mesto pripravuje oceňovanie Senior roka počas obľúbeného Seniorfestu

Ilustračný obrázok

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM