Rôzne

Lamačský cintorín budú rozširovať. Mestská časť sa na tom dohodla s organizáciou Marianum

Zámerom spolupráce je vytvoriť projekt, ktorý bude riešiť nielen zvýšenie nedostatočných kapacít cintorína, ale aj sanáciu oporného múru v blízkosti komunikácie.

Ilustračný obrázok k článku Lamačský cintorín budú rozširovať. Mestská časť sa na tom dohodla s organizáciou Marianum
16
Galéria
Zdroj: TASR

Lamač spolu s organizáciou Marianum zrealizujú projekt rozšírenia lamačského cintorína. Vyplýva to z memoranda medzi mestskou časťou a príspevkovou organizáciou, ktorá sa v metropole stará o mestské cintoríny. Podpis memoranda vo štvrtok (8. 8.) schválili lamačskí poslanci.

Opravia najmä oporný múr

Zámerom spolupráce je vytvoriť projekt, ktorý bude riešiť nielen zvýšenie nedostatočných kapacít cintorína, ale aj sanáciu oporného múru v blízkosti komunikácie, taktiež odvoz a likvidáciu odpadu z pietneho miesta a aj problematické dopravné napojenie z Hodonínskej u­lice.

Riaditeľ príspevkovej organizácie Radoslav Vavruš ozrejmil, že alfou a omegou v celej situácii je sanácia havarijného stavu oporného múru. "Jeho opravou je možné zároveň posúdiť a riešiť aj možnosť rozšírenia cintorína, ktorá súvisí s jeho predlžením,“ vysvetlil.

Potvrdil zároveň, že v tomto roku bola vyčlenená pre Marianum z rozpočtu hlavného mesta suma na spracovanie statického posudku a následne projektového riešenia vzniknutej situácie.

"Po dohode s predstaviteľmi Lamača by sa na projekte podieľala mestská časť dodaním geodetického zamerania. Až následne po odsúhlasení projektu budú známe možné náklady na riešenie oporného múru, ktoré predložíme zástupcom hlavného mesta na prerokovanie,“ informoval Vavruš.

Spracovanie statického posudku i alternatív riešenia by sa malo podľa jeho slov zrealizovať do konca roka. "K prácam by sme chceli pristúpiť po schválení mestskou časťou a následne aj magistrátom v rokoch 2020 – 2021,“ dodal.

Cintorín a jeho nostalgická atmosféra
16
Galéria
Foto: Karol Srnec / Zdroj: ephoto.sk

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM