KAW Kultúra

Kvôli koronakríze prišli o živobytie: Jedinečný festival vzdá poctu profesiám v pozadí koncertov

Festival s názvom Žijeme tu s vami, organizujú umelci, ktorých aktuálna situácia s ochorením COVID-19 zasiahla najviac.

Ilustračný obrázok k článku Kvôli koronakríze prišli o živobytie: Jedinečný festival vzdá poctu profesiám v pozadí koncertov
Zdroj: Mesto Hlohovec

Pocta aktérom v pozadí kultúrnych podujatí, ktorí pre koronakrízu prichádzajú o živobytie. To je jedna z tém štvrtkového festivalu, ktorý sa bude konať dnes (24.9.) na Hviezdoslavovom námestí v bratislavskom Starom Meste.

Podporte kultúru!

„Náš mestský festival je poďakovaním ľuďom, ktorí kultúru potrebujú a tým, ktorí ju podporujú,“ povedal Nikita Slovák, autor myšlienky a hlavný organizátor festivalu Žijeme tu s vami. „Desiatky umelcov na pódiu predstavia ľudí, bez ktorých by koncerty neboli – zvukárov, technikov, osvetľovačov a ďalších aktérov, bez ktorých by podujatia nebolo možné uskutočniť,“ priblížil.

Vstup na festival je v súlade s opatreniami na zamedzenie šírenia koronavírusu obmedzený na 500 ľudí. Kto nebude mať rúško a dezinfekciu, dostane ich od organizátorov.

Festival sa uskutoční pod záštitou starostky mestskej časti Zuzany Aufrichtovej. „Uvedomujeme si, že mimoriadna situácia si vyžaduje mimoriadne opatrenia. Nesmieme však dopustiť, aby kultúra zahynula. Verím, že ľudia sa dokážu správať zodpovedne a rešpektovať opatrenia aj na takýchto podujatiach,“ uviedla starostka Starého Mesta.

štvrtok / od 15:00 do 21:30 hod. / Hviezdoslavovo námestie / vstup voľný

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM