Rôzne

Hygienici kontrolovali kúpaliská: Pozrite si prehľad kvality vody v jazerách a bazénoch

Kvalita vody na prírodných kúpaliskách sa kontroluje v dvojtýždňových intervaloch i podľa aktuálnej situácie.

Ilustračný obrázok k článku Hygienici kontrolovali kúpaliská: Pozrite si prehľad kvality vody v jazerách a bazénoch
15
Galéria

Regionálny úrad verejného zdravotníctva zverejnil v polovici kúpacej sezóny výsledky rozboru vody na bratislavských jazerách a kúpaliskách. Podľa odobraných vzoriek je veľká väčšina kúpalísk absolútne v poriadku, na výsledky rozboru vody v niektorých lokalitách sa ešte len čaká.

Väčšina kúpalísk je v poriadku

Medzi vyhovujúce prírodné kúpaliská patrí jazero v Ivanke pri Dunaji, Nové Košariská, Plavecký Štvrtok, Rusovce a Slnečné jazerá. Pri jazere Veľký Draždiak či Kuchajde sa na výsledky rozboru vody ešte čaká. Všetky vodné plochy s vyhovujúcou kvalitou vody nájdete TU.

Kúpanie na Zbojníčke v Rači by ste mali zvážiť. V detskom bazéne totiž boli prekročené mikrobiologické ukazovatele kvality vody na kúpanie.

„Kvalita vody na prírodných kúpaliskách sa kontroluje v dvojtýždňových intervaloch i podľa aktuálnej situácie. Na lokalitách s neorganizovanou rekreáciou sa vykonávajú len orientačné kontroly kvality vody na kúpanie dva až trikrát za sezónu. Kontrola bazénovej vody sa preveruje raz mesačne alebo podľa potreby,“ uvádza na svojej stránke Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava.

Jazerá v Bratislavskom kraji
15
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM