Kultúra

V Karlovej Vsi štartuje bohaté kultúrne aj športové leto

Obľúbené premietanie filmov v prírodnom areáli Líščieho údolia, komorné koncerty v botanickej záhrade, rozprávky, tvorivé dielne aj príjemné cvičenie v záhrade Vodárenského múzea. To všetko a oveľa viac vás čaká toto leto v Karlovej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku V Karlovej Vsi štartuje bohaté kultúrne aj športové leto
Zdroj: Dnes24.sk

Mestská časť Bratislava-Karlova Ves v rámci blížiaceho sa Kultúrneho leta pripravila pre obyvateľov bohatý program. Potrvá od začiatku júla do konca augusta. Pre návštevníkov budú vstupy na všetky podujatia bezplatné. Bratislava2č.sk o tom informoval hovorca mestskej časti Branislav Heldes.

Najväčším ťahákom bude Filmové leto v Líščom údolí. Každý piatok sa budú v Parku SNP premietať filmy s rôznou tématikou. Diváci uvidia nielen komédie, rozprávky pre deti aj dospelých, príbeh štyridsiatnika, ktorého postihol syndróm vyhorenia, ale aj film na aktuálnu tému migrantstva.

O komfortnosť podujatia sa postará občerstvenie, nebudú chýbať deky a repelenty. Kultúrne leto bude promovať retro autíčko, ktoré bude premávať po celej Bratislave.

„Špeciálny program je pripravený počas leta pre rodiny s deťmi. Každý pondelok, striedavo na Námestí sv. Františka a pri fontáne na Pribišovej ulici, uvidia návštevníci interaktívne rozprávky, alebo sa budú môcť zapojiť do tvorivých dielní, kde si vytvoria a odnesú domov aj darček. Priaznivcov kníh poteší v Líščom údolí obľúbená letná mobilná čitáreň aj s dennou tlačou, či autogramiády so spisovateľmi,“ informovala starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.

Kultúrne leto v Karlovej Vsi prinesie tento rok aj tri atraktívne koncerty v botanickej záhrade v podaní speváka zo súťaže SuperStar Thomasa Puskailera, dámskeho orchestra The Ladies Enbsemble či jazzového zoskupenia La Jana & Her Cats.

Novinkou je Športové leto. Kým vlani mohli Karlovešťania využiť iba jogu jedenkrát týždenne, po novom si budú môcť zacvičiť od pondelka do štvrtka o 18. hodine v záhrade Vodárenského múzea. Pripravená je zumba, cvičenia, ktoré spájajú prvky jogy a pilatesu, cviky kombinujúce aeróbne cvičenie s posilňovaním s vlastnou váhou či cvičenia so športovými pomôckami.

Prečítajte si tiež: Bratislavské amfiteátre odštartujú sezónu. Kde všade ich nájdete?

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM