Rôzne

Ktoré miesta Bratislavy sa vám páčia a ktoré nie? Pomôžte zmapovať naše mesto!

Prispejte k vytvoreniu pocitovej mapy Bratislavy! Tá môže potom poslúžiť pri plánovaní rekonštrukcií verejných priestorov mesta a analýze súčasného stavu.

Ilustračný obrázok k článku Ktoré miesta Bratislavy sa vám páčia a ktoré nie? Pomôžte zmapovať naše mesto!
12
Galéria
Zdroj: pixabay.com

Trápia vás otázky okolo atraktívnosti verejných priestorov, dopravy či (ne)dostatku zelene v hlavnom meste? Teraz sa k týmto témam môžete vyjadriť jednoducho prostredníctvom pocitovej mapy Bratislavy. Tá je podľa Bratislava YIMBY užitočným nástrojom „pre skvalitnenie úrovne verejných priestranstiev, vypracovanie Manuálu tvorby verejných priestranstiev, ako aj kvalitnú analýzu súčasného stavu mestského exteriéru“.

Ako na to?

Do mapy budete postupne vyznačovať miesta alebo línie na základe otázok, ktoré sa týkajú štyroch kategórií: atraktívnosť verejných priestorov, doprava, zeleň a bezpečnosť. Každá kategória obsahuje dve otázky. Ku každej otázke môžete označiť viac rozličných miest. Taktiež môžete pridať aj stručný popis, prečo sa vám vybraté miesto páči alebo nepáči.

Tvorcovia mapy sa vás spýtajú napríklad to, v ktorých miestach sa cítite bezpečne, kde sa vám dobre pohybuje pešo a na bicykli, alebo kde pociťujete nedostatok zelene.

Pocitová mapa je projektom významnej a mimoriadne oceňovanej architektonickej kancelárie Atrium Architekti. Ako uvádzajú autori, informácie z mapy by v budúcnosti mohli poslúžiť mestu pri plánovaní rekonštrukcií verejných priestorov alebo pri tvorbe Manuálu verejného priestoru.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM