Správy

Križovatku Hraničná - Gagarinova budú do konca augusta rekonštruovať

Súčasťou rekonštrukcie križovatky bude aj nový povrch vozovky, preložka dopravnej signalizácie, verejného osvetlenia, trolejového vedenia a inžinierskych sietí.

Ilustračný obrázok k článku Križovatku Hraničná - Gagarinova budú do konca augusta rekonštruovať
Zdroj: TASR

V Bratislave budú rekonštruovať križovatku ulíc Hraničná – Gagarinova. Od utorka 9. júla tu preto budú dočasné dopravné obmedzenia.

Tretí jazdný pruh

Počas leta získa križovatka tretí jazdný pruh v smere do centra mesta, čím sa má zvýšiť kapacita tohto frekventovaného úseku a na ľavej strane pribudne aj nový bezbariérový chodník. Na sociálnej sieti o tom informuje hlavné mesto.

Súčasťou rekonštrukcie križovatky bude aj nový povrch vozovky, preložka dopravnej signalizácie, verejného osvetlenia, trolejového vedenia a inžinierskych sietí. „Rekonštrukčné práce bude sprevádzať niekoľko dopravných obmedzení. Od 9. júla bude cestná komunikácia na Hraničnej ulici zo smeru Mierová, Prievozská a Hraničná priechodná v pravom jazdnom pruhu len doľava na Gagarinovu ulicu v smere do centra,“ upozorňuje samospráva.

Ľavý jazdný pruh bude uzavretý a odbočenie doprava na Gagarinovu ulicu nebude počas rekonštrukcie možné. Trolejbusová linka 212 bude po tejto trase naďalej premávať bez zmeny a počas preložky trolejového vedenia bude táto linka zabezpečená autobusmi. Stavebné práce naplánovali na letné mesiace, pretože je predpoklad najnižšieho náporu na dopravu. Ukončené majú byť do 31. augusta.

Ilustračný obrázok

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM