Rôzne

V Dúbravke je pre obnovu Dúbravsko-karloveskej radiály zvýšená prašnosť i premávka

V niektorých dúbravských uliciach je zvýšená premávka nákladných vozidiel a aj prašnosť, čo znižuje komfort bývania obyvateľov.

Ilustračný obrázok k článku V Dúbravke je pre obnovu Dúbravsko-karloveskej radiály zvýšená prašnosť i premávka
13
Galéria
Zdroj: TASR

Pre modernizáciu Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály v Bratislave prichádza k dočasnému zníženiu komfortu bývania obyvateľov v mestskej časti Dúbravka. Týka sa to najmä ulíc Dúbravčická, Drobného a Janka Alexyho. Upozorňuje na to hlavné mesto.

Prašnosť

Štrk z koľajového spodku vyvážajú nákladné automobily do areálu dočasného staveniska Na vrátkach, kde sa prečistí a vozí sa naspäť na trať, kde bude tvoriť podklad nového povrchu. „Na dotknutých uliciach je preto zvýšená premávka nákladných vozidiel a aj prašnosť,“ spresnil na sociálnej sieti magistrát.

Stavebník bude preto vo zvýšenej frekvencii, trikrát za deň, kropiť a čistiť cesty, aby prašnosť bola čo najnižšia. „Snažíme sa, aby tento stav trval čo najkratšie, materiál sa preto bude prepravovať počas pracovných dní do 18:00 hod. a počas nadchádzajúcich dvoch víkendov aj cez deň v sobotu a nedeľu,“ podotkla samospráva. Ako tvrdí, po dvoch týždňoch sa má situácia aj na týchto troch uliciach dostať do normálu.

Rekonštrukcia radiály

V Bratislave sa 22. júna začala dlhoočakávaná rekonštrukcia Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály za 65,1 milióna eur s DPH. Potrvá do septembra 2020 a rozdelená bude na viacero etáp. V dôsledku prác bude nasledujúce mesiace na viacerých miestach Karlovej Vsi a Dúbravky obmedzená doprava vrátane výluky električiek.

Hlavné mesto preto zaviedlo aj veľkú prázdninovú zmenu v cestovných poriadkoch a trasách električiek. Bližšie informácie o modernizácii radiály, dopravných obmedzeniach i zmenách v MHD nájdu ľudia na webe zvladneme.to.

Rekonštrukcia Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály v Bratislave
13
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM