Rôzne

Krčmu Lipa aj budovu ZUŠ v Petržalke zbúrajú. Nahradí ich polyfunkčný dom

Základná umelecká škola sa presťahuje do novej budovy, v obľúbenej starej krčme na Petržalskom korze si však už štamgasti nepripijú.

Ilustračný obrázok k článku Krčmu Lipa aj budovu ZUŠ v Petržalke zbúrajú. Nahradí ich polyfunkčný dom
9
Galéria

Na Daliborovom námestí v Petržalke by mal vzniknúť polyfunkčný objekt s bytmi a s apartmánmi. Postaviť ho chce spoločnosť ABZ finance.

Petržalské korzo sa zmení

Spoločnosť ABZ finance mestskej časti Bratislava Petržalka predložila viac zámerov. Posledným je „Projekt PDN 123,“ ktorý by mal zmeniť vzhľad Daliborovho námestia. Informoval o tom portál reality.etren­d.sk. Projekt predpokladá zbúranie základnej umeleckej školy aj blízkeho obľúbeného pohostinstva Lipa.

„Investičný zámer pozostáva z odstránenia budovy ZUŠ a budovy Pohostinstva Lipa, nakoľko ich rekonštrukcia je z technických dôvodov vylúčená. Majitelia nehnuteľností (ZUŠ – Hlavné mesto Bratislava) a pohostinstva (ABZ finance) sa po konzultáciách rozhodli budovy odstrániť a na ich mieste vybudovať novú ZUŠ a nový polyfunkčný objekt,“ píšu ABZ finance v investičnom zámere.

Budova, ktorá vznikne na uvoľnenom pozemku, bude stáť na ploche 450 štvorcových metrov, polyfunkčný dom na ploche 1 780 štvorcových metrov. Stavba bude mať 5 podlaží, v ktorých vznikne 40 apartmánov a 30 bytov. Pribudne aj 110 miest na parkovanie.

Investor v zámere uvádza, že „Projekt PDN 123 poskytne verejnosti cca 2 826 štvorcových metrov voľnej plochy na rozšírenie námestia, z toho 1 738,05 štvor­cového metra zelene a 1 087,95 štvor­cového metra spevnených peších plôch.“

ABZ finance chcú začať stavať polyfunkčný dom až po presťahovaní ZUŠ no novovybudovaných priestorov. V súčasnosti je žiadosť o vydanie územného rozhodnutia pre stavbu polyfunkčného domu na príslušnom úrade.

ZUŠ Daliborovo námestie a pohostinstvo Lipa
9
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM