Kultúra

Krásne gesto mladého muža v centre Bratislavy: Týmto babičke vyčaril úsmev na tvári

Mladý talentovaný hudobník chce svojim gestom inšpirovať aj ostatných k podobným skutkom.

Ilustračný obrázok k článku Krásne gesto mladého muža v centre Bratislavy: Týmto babičke vyčaril úsmev na tvári
Zdroj: Facebook.com/Filip Jančík

Život sa skladá z maličkostí a neraz aj neokázalé milé gesto dokáže človeku spríjemniť deň. V centre Bratislavy to dokázal mladý slovenský huslista Filip Jančík.

Úsmev nič nestojí

Filip si kúpil kytičku od babičky, ktorá na Dunajskej ulici ponúka kvietky. Zaplatil a vzápätí jej ju so širokým úsmevom daroval. Žene sa rozjasnila tvár a skromne poďakovala.

Mladý talentovaný hudobník video so svojim skutkom zverejnil aj na sociálnej sieti. Motiváciou však nebolo to, aby sa svojim gestom pochválil, ale aby inšpiroval k podobným skutkom aj iných.

„Verím, že ak si budeme navzájom pomáhať, svet bude krajší. Jedná z najkrajších vecí je úsmev. Nič nás nestojí no dokáže zlepšiť deň ľudom navôkol. Táto pani sa usmieva a doslova rozdáva pozitívnu energiu každému, kto ide okolo. Ja som sa ju rozhodol potešiť jednou z jej kytičiek, ktoré tam od rána predáva spolu s kozím mliekom,“ napísal Filip k svojmu videu.

Verím, že ak su budeme navzájom pomáhať, svet bude krajší. Jedná z najkrajších vecí je úsmev. Nič nás nestojí no dokáže...

Posted by Filip Jancik on Wednesday, May 12, 2021

Viac o kultúre v Bratislave

Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM