Rôzne

KOUN otvára sladkú sezónu 2019: Tešiť sa môžete na exotické príchute aj experimenty

Viac ako polhodinové rady, ktoré sa tvoria pred zmrzlinárňou KOUN, sú z mála radov, kde ľudia nefrflú na čakanie. Prečo to tak je?

Ilustračný obrázok k článku KOUN otvára sladkú sezónu 2019: Tešiť sa môžete na exotické príchute aj experimenty
10
Galéria
Zdroj: KOUN

Jedna z najobľúbenejších zmrzlinární v Bratislave KOUN dnes otvára sladkú sezónu 2019. Majiteľka Barbara Szalaiová pre Bratislava24.sk prezradila, na aké novinky sa túto sezónu môžeme tešiť.

Obľúbený sorbet

Zmrzlináreň KOUN milovníkom sorbetov nijako špeciálne predstavovať netreba. V Bratislave patrí medzi najobľúbenejšie a najvyhľadávanejšie zmrzlinárne. Dlhé rady čakajúcich ľudí siahajúce od Paulínyho ulice až na Hviezdoslavovo námestie hovoria za všetko. Tu sa vyrába poctivá dobrota, ktorú poznajú aj ľudia vo svete.

Ľudia sú ochotní vystáť si na ňu aj viac ako polhodinový rad, pričom rady, ktoré sa tu tvoria, sú z mála radov, kde ľudia nefrflú na čakanie. Prečo to tak je? Čo je tajomstvom takéhoto úspechu? „Tajomstvo nemáme, robíme prácu s láskou a maximálnou precíznosťou, len z najkvalitnejších surovín, či už z Talianska, Nemecka alebo Brazílie. Samozrejme, používame aj lokálne ovocie a mlieko. Naším heslom je: Pre zákazníkov len to najlepšie! Snažíme sa vytvoriť kúzelnú a zároveň domácu atmosféru, aby človek chcel zostať a nie odísť,“ hovorí majiteľka Barbara Szalaiová.

Od výmyslu sveta

V zmrzlinárni s talianskym nádychom nájdete príchute od výmyslu sveta – od čokoládovej, cez vanilkovú, fialkovú, až po slané karamelové príchute či kozí syr. Nájdete tu približne 150 rôznych príchutí, ktoré sa neustále obmieňajú. Inšpiráciu nachádza Barbara všade: „Rada varím a radi varíme. Inšpirácia je všade, či už v kuchyni, na cestách alebo ju získavame od zamestnancov a zákazníkov.“ Pri výrobe pritom nepoužívajú žiadne umelé prísady ani farbivá.

Sladká sezóna 2019 v KOUN so sebou prináša aj niekoľko sladkých noviniek. „Budeme experimentovať so stéviou, vyrábať sorbety z exotických ovocí, ako aj zo zeleniny a korenín. Budeme mať veľmi kvalitnú čokoládu, výberovú kávu, ručne vyrábané lízanky, neskutočné zmrzlinové torty, máme aj nový krásny web na objednávky a postupne pribudnú aj iné novinky,“ prezradila Barbara.

KOUN na Paulínyho 1 je otvorený v utorok – štvrtok od 11:00 do 20:00 hod., v piatok – sobotu od 11:00 do 21:00 hod. a v nedeľu od 11:00 do 20:00 hod.

Tešíte sa na zmrzlinovú sezónu?

nie
KOUN otvára sladkú sezónu 2019
10
Galéria
Zdroj: KOUN

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM