Rôzne

Kostol v Rusovciach ponúka nevšedný zážitok. Môžete navštíviť nočnú omšu pri sviečkach

Farnosť Rusovce sa opäť zapojí do podujatia Noc kostolov. Otvorí nielen kostol sv. Márie Magdalény, ale i vežu či kryptu Zichyovcov pod kostolom.

Farnosť Rusovce sa opäť zapojí do podujatia Noc kostolov. V piatok 9. júna 2017 bude otvorený nielen kostol sv. Márie Magdalény, ale i veža či krypta Zichyovcov pod kostolom. Program sa už tradične začne vyzváňaním kostolného zvona a ukončí svätou omšou pri sviečkach. Návštevníci Noci kostolov si tiež môžu prezrieť rusovský kostol Evanjelickej cirkvi a. v., keďže podujatie má ekumenický charakter.

Zážitok pre oči aj uši

Účastníkov čaká možnosť vystúpiť na kostolnú vežu s renovovanou strechou, prezrieť si zrekonštruované priestory krypty rodu Zichyovcov, farskú zbierku devocionálií i detailne sa oboznámiť s interiérom kostola sv. Márie Magdalény či blízkeho evanjelického kostola.

Súčasťou programu sú aj dve prednášky. Počas večera nebude chýbať ani hudba mladých umelcov a spevy z Taizé. Pre deti je okrem programu s animátormi vo farskej záhrade pripravená aj hra Poznávaj svoj kostol. Súčasťou duchovného programu budú posvätné čítania i detské modlitbičky. Uzavrie ho tichá svätá omša a adorácia.

Podujatie Noc kostolov vzniklo v roku 2001 v Nemecku. Jeho podstatou je stretnutie širokej verejnosti s kresťanstvom a naopak, teda priblížení kresťanstva a jeho hodnôt aj ľuďom mimo cirkvi. V roku 2005 sa k podujatiu pripojili Rakúsko (podujatím Lange Nacht der Kirchen) a Holandsko, v roku 2009 Česká republika a o rok neskôr aj Slovenská republika.

Noc kostolov má ekumenický charakter. Jej súčasťou sa postupne stali aj Pravoslávna cirkev, Evanjelická cirkev a. v., Cirkev bratská a Bratská jednota baptistov, Cirkev adventistov siedmeho dňa a Reformovaná kresťanská cirkev.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM