Rôzne

Koronavírus: Hyenizmus niektorých individuí nemá hraníc!

Nič nové pod slnkom, ale aj tak je to vždy ako päsťou medzi oči! Aj pri probléme menom koronavírus sa objavili individuá, ktoré chcú na nešťastí ľudí zarobiť.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Hyenizmus niektorých individuí nemá hraníc!
Zdroj: Eva Sládková

Včera Slovensko pobúrilo video známeho cestovateľa a majiteľa cestovnej kancelácie, ktorý strach z koronavírusu využil na kampaňovanie a nábor ľudí na svoje zájazdy. Ľuboš Felner však nie je jediným, kto sa na obavách ľudí snaží zarábať.

Zásah Facebooku

Niektorí tiežpodnikatelia vykúpili rúška, respirátory a iné zdravotnícka potreby. Tie potom chýbajú v nemocniciach, napríklad na onkológii, kde sú mimoriadne rizikoví pacienti. Polícia Slovenskej republiky upozorňuje, že podozrivé inzeráty treba nahlasovať.

Zasiahla aj spoločnosť Facebook, ktorá sa tentoraz zachovala naozaj zodpovedne. Bude mazať všetky inzeráty spoločností, ktoré predávajú rúška a iné zdravotnícke pomôcky, ak vzniká podozrenie, že sa chcú obohatiť na aktuálnej situácii vo svete. Ak o niečom takom viete, upozornite Facebook aj na súkromnú inzerciu osôb, ktoré môžu konať tiež vypočítavo a nahláste každý jeden takýto príspevok, aby ho administrátori zmazali.

Pokiaľ by bola naplnená skutková podstata trestného činu, tak polícia bude konať.

Rúšky

Rúšky chrániace dýchacie cesty proti novému koronavírusu by mala u nás vyrábať Zornica v Bánovciach nad Bebravou. „Konštatovali sme, že v Európe pretrváva akútny nedostatok ochranných prostriedkov. Som veľmi rád, že sa nám ozval slovenský výrobca. Z Bánoviec nad Bebravou prišla správa, že vo fabrike Zornica, ktorá vyrába košele, okamžite prechádzajú na nový výrobný program a po veľmi rýchlej certifikácii sú na slovenský trh schopní dodávať až do 20.000 kusov ochranných rúšok denne,“ povedal premiér Peter Pellegrini.

Dodal, že je to dobrá správa, ktorú veľmi pozitívne vnímajú aj najväčší zamestnávatelia. „Oni, ako aj Správa štátnych hmotných rezerv SR, veľmi radi siahnu po tomto výrobku,“ uzavrel premiér.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM