han Rôzne

KONEČNE, po takmer štvrťstoročí! Rozostavaná OPACHA v Slávičom údolí bude minulosťou, FOTO

Všetci si môžu vydýchnuť! Neznesiteľný skelet v hlavnom meste na pomerne lukratívnom mieste prestane strašiť nielen tamojších obyvateľov.

Ilustračný obrázok k článku KONEČNE, po takmer štvrťstoročí! Rozostavaná OPACHA v Slávičom údolí bude minulosťou, FOTO
Zdroj: www.yimba.sk

O čo presne ide? Informuje o tom portál yimba.sk.

„Polyfunkčný objekt Slávičie údolie v Starom Meste je nedostavaný už viac ako 20 rokov. Prvé spory ohľadne projektu sa objavili už na prelome milénií v súvislosti s inzerátmi, ponúkajúcimi byty v komplexe. Development však nebol v tom čase povolený. Stavebník, spoločnosť Hoza, aj napriek tomu rozbehla výstavbu domu, ktorý zasahoval do susedných pozemkov. Neskôr sa zmenili vlastníci, ktorými sa stali firmy International Investments and Securities Holding a Machnáč,“ píše spomínaný web.

Druhá firma bola spájaná s istou mafiánskou skupinou, ale ani neskôr sa okolo stavby nevyriešili spory. Dokonca to zašlo až tak ďaleko, že mal stavebník zbúrať dve poschodia, pretože si navýšil hrubú stavbu.

Najnovšie sa však zdá, že po rôznych peripetiách sa aj táto strašidelná stavba dočká dokončenia. „Je teda zrejmé, že „hirošima” Starého Mesta by sa mohla po dvadsiatich rokoch dočkať dobudovania. Mestská časť Staré Mesto zverejnila upovedomenie o začatí konania o dodatočnom povolení, resp. odstránení časti stavby,“ píše yimba.sk.

„Developer dodáva, že rezidencie v projekte budú vysokého štandardu, k čomu majú patriť rozličné smart technológie, strešné záhrady či privátne výťahy priamo do bytu. Je tak zrejmé, že pôjde o ten najluxusnejší segment bývania,“ zakončili.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM