KAW Rôzne

Končí ďalšia bratislavská legenda. Na obľúbenom mieste si už pivo a pagáč nedáte

Výletníci si určite pamätajú na zelenú maringotku, ktorá v marci 2013 zhorela. Podnik však „vstal z popola“ a pokračoval ďalej.

Ilustračný obrázok k článku Končí ďalšia bratislavská legenda. Na obľúbenom mieste si už pivo a pagáč nedáte
5
Galéria

Obľúbené miesta v Bratislave akoby obchádzala nočná mora. Končí ďalší príjemný podnik, kde sa ľudia počas prechádzok radi zastavili na teplú polievku, chutný pagáč či lahodný čaj.

Koniec obľúbeného miesta

Pre mnohých turistov, bežkárov či bicyklistov bol Včelín na Bielom Kríži oázou pokoja, miestom, ktoré ich ako magnet ťahalo do kopcov. Odmenou za kilometre prejdené Karpatmi im bolo pohostenie v príjemnej atmosfére. V zime ocenili aj možnosť zohriať sa a vysušiť si mokré oblečenie.

Výletníci si určite pamätajú na zelenú maringotku, ktorá v marci 2013 zhorela. Včelín však „vstal z popola“ a premiestnil sa pod modernejší „prístrešok“. A odtiaľ potom pred pár rokmi do chaty Klinec. Aj tam sa stretávala komunita ľudí, ktorá sa časom zo zákazníkov zmenila na verných priateľov Včelína.

Koncom januára však prišla smutná správa.

„Nový majiteľ chaty Klinec sa rozhodol, že už nebudeme ďalej pokračovať. Želáme mu, aby to robil ďalej srdcom a nie pre peniaze, pretože len tak sa dá udržať na Včelíne priateľská atmosféra a rodinná pohoda,“ napísal na sociálnu sieť majiteľ Včelína Pavol Šusťo Kováč.

„Dovoľte, aby som všetkým zo srdca poďakoval za priazeň a podporu počas tých 15 rokov, za ktorých sme zažili aj zlé časy, ale chvalabohu, väčšinu dobrých a veselých, za čo vďačíme vám – priatelia Včelína. Nechal som na Včelíne kus života a srdca a verím, že nejaká stopa tam po mne zostala,“ pokračuje s nostalgiou Pavol Šusťo Kováč.

Neďaleko Klinca sa možno občerstviť v Horárni Biely Kríž alebo v bufete U Slivu. Verným návštevníkom Včelína však zrejme ich obľúbené miesto stretnutí nič tak ľahko nenahradí.

Včelín bude chýbať

Správa o zatvorení obľúbeného podniku zarmútila všetkých, ktorí sa na miesto v objatí lesov tešili každý víkend či voľný deň.

„Keď cieľ v Karpatoch, tak to bol vždy Včelín… polievka a pagáče, hroznovka a jedinečná atmosféra,“ spomína na sociálnej sieti Janka.

Pridáva sa aj Linda, ktorá nedala dopustiť na kuchyňu Včelína: „Veru tak, najlepšie polievky v Karpatoch! Môj nedeľný obed v lete. Budete chýbať.“

„Veľká škoda. Vždy som sa do Včelína tešil. Boli ste lepší ako všetky stimulanty a energetické gély dokopy. Keď som už na bajku nemohol, ťahala ma dopredu tá vaša úžasná atmosféra, fazuľová polievka …proste všetko. Jednoducho Včelín je len jeden,“ pridáva sa ďalší verný priateľ obľúbeného podniku.

Autorka titulnej fotografie: Ľubica Neuročná

Včelín na Bielom Kríži
5
Galéria

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM