Aktualizované ts Rôzne

Komunitná cyklodielnička ožíva pod Starým mostom

Máte pokazené brzdy, defekt alebo potrebujete nastaviť prehadzovačku? V Cyklokuchyni pod Starým mostom vás týchto problémov zbavia raz-dva.

Ilustračný obrázok k článku Komunitná cyklodielnička ožíva pod Starým mostom
Zdroj: Dnes24.sk

Spomínate si na „partiu kontajnerov“, ktoré pred rokmi vdýchli život Šafárikovmu námestiu? Bratislavčania boli z kontajnerov nadšení. Mohli si tu posedieť pri dobrej káve, zatancovať si v rytmoch dobrej muziky a všeličomu sa vďaka wokshopom priučiť.

Staré Mesto však nadšenie fanúšikov kultúry nezdieľalo, a tak museli kreatívni ľudia pozemok opustiť. Napriek tomu, že boli z priestorov parku vykázaní, neprestali robiť, čo milujú.

Nová adresa

Streetartové lodné kontajnery sa presťahovali pod Starý most, kde sú pripravené v prípade potreby poskytnúť vašim bicyklom prvú pomoc. Aktivisti z Cyklokuchyne si tu postavili komunitnú cyklodielňu, ktorá sa pomaly stáva povinnou zastávkou pre vášnivých bratislavských cyklistov.

V priestoroch Cyklokuchyne nájdete okrem pomoci s opravou bicyklov aj dobrú náladu a výborné jedlo. Presvedčiť ste sa o tom mohli na nedávnom workshope Oprava defektu a niečo viac, kde skúsený tím Cyklokuchyne predviedol najlepšie tipy a triky ako správne opraviť defekt.

Na najbližšiu akciu sa môžete tešiť už tento piatok. V Cyklokuchyni bude pre vás pripravené to naj z rock'n'rollo­vého Brna.

Každý týždeň máte možnosť zúčastniť sa zaujímavých workshopov bicyklového, umeleckého i kulinárskeho charakteru. Už zajtra si nenechajte ujsť workshop Brzdy – základy, zhodnotenie, nastavenie.

Veľkou výhodou cyklodielne je výborná poloha pri Dunaji v tesnej blízkosti nových aj starých cyklotrás, a tak vás po ceste za dobrodružstvom nezastaví žiadna cyklonehoda.

Čítajte aj: Aj ľudia z paneláku môžu mať svoju záhradku

Cyklo Kuchyňa pod Starým mostom
7
Galéria
Zdroj: Cyklo Kuchyňa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM