Rôzne Správy

KOLO vyráža do ulíc Bratislavy: NEPOTREBNÉ veci môžete ODOVZDAŤ blízko vášho bydliska

Veci by mali byť v zachovalom stave a použiteľné.

Ilustračný obrázok k článku KOLO vyráža do ulíc Bratislavy: NEPOTREBNÉ veci môžete ODOVZDAŤ blízko vášho bydliska
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava

Bratislavské centrum opätovného využitia – KOLO rozširuje zber zachovaných vecí do celého hlavného mesta. Počas apríla budú môcť obyvatelia odovzdať zachované predmety na opätovné použitie priamo vo svojej mestskej časti (MČ). Informovala o tom Zuzana Balková z mestskej firmy Odvoz a likvidácia odpadu (OLO).

KOLO teraz ešte bližšie

Od 1. do 29. apríla prebehnú zbery zachovalých a stále funkčných predmetov priamo v jednotlivých mestských častiach Bratislavy,“ skonštatovala Balková.

Zberné miesta a jednotlivé termíny sú zverejnené na TU. Na webe OLO nájdu Bratislavčania aj zoznam vecí, ktoré KOLO prijíma a ktoré nie.

OLO pripomína, že na zberných miestach v mestských častiach nebude možné z kapacitných dôvodov odovzdať nábytok väčších rozmerov. Tie je potrebné priniesť priamo do stálej prevádzky KOLO.

Cirkulárny projekt KOLO otvorilo OLO vlani v októbri na Pestovateľskej ulici. Do konca marca ho navštívilo viac ako 50 000 ľudí. Hlavné mesto ušetril projekt o takmer 100 ton potenciálneho odpadu. Jeho súčasťou je aj osvetové a kreatívne centrum. Čoskoro by sa mala otvárať aj dielňa – opravovňa i spustiť zber zachovaných elektrospotrebičov.

KOLO je otvorené od utorka do piatka od 10.00 do 18.00 h, cez víkend do 17.00 h. V pondelky je KOLO zatvorené.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM