Nikola Richterová Hokej

Keď to nejde, tak to nejde: 6 zápasov v KHL, na ktoré chce Slovan isto zabudnúť

Hoci si bratislavskí fanúšikovia a hokejisti Slovana prajú, aby sa ruská nadnárodná súťaž hrala v hlavnom meste aj naďalej, nie všetky zápasy belasých mali pomyselnú noblesu druhej najlepšej ligy sveta. Prinášame vám negatívny rebríček najnepodarejnejších zápasov hokejistov s orlom na hrudi v KHL.

Ilustračný obrázok k článku Keď to nejde, tak to nejde: 6 zápasov v KHL, na ktoré chce Slovan isto zabudnúť
Zdroj: TASR

6. Dynamo Moskva vs. HC Slovan 7:2 (5. december 2014)

Hoci je moskovské Dynamo považované za jeden z najlepších tímov v Kontinentálnej hokejovej lige, výkon, aký predviedli hokejisti Slovana v Moskve, si debakel vyslovene žiadal. Vývoj zápasu bol pre klub z Bratislavy absolútne nepriaznivý a Dynamo vyhrávalo po prvej tretine už 4:0.

Slovanistom sa síce gólmi Netíka a Baranku ešte podarilo stretnutie jemne zdramatizovať, Moskovčania však pridali ďalšie góly a stretnutie tak skončilo konečným výsledkom 7:2 pre domáci tím. Napriek tomu, že sa v médiách často spomína, akých má Slovan verných fanúšikov, predpokladáme, že množstvo z nich priamy prenos zápasu radšej nepozeralo do konca.

5. HC Slovan vs. SKA Petrohrad 2:6 (26. december 2014)

Zápas, ktorý sa odohral v Bratislave na Druhý sviatok vianočný bratislavských priaznivcov isto nepotešil. Lístky na toto stretnutie boli vypredané dlho pred Vianocami, výkon belasých však bol pre množstvo zúčastnených sklamaním. Slovan napokon prehral 2:6 a to aj napriek tomu, že s Petrohradom nepricestovala do Bratislavy ich najväčšia hviezda Iľja Kovalčuk.

Prečítajte si tiež: Ako sa darilo brankárom Slovana v minulosti? Zostavili sme rebríček najlepších gólmanov posledných rokov

Zopakoval sa tak podobný výsledok, akým skončilo prvé vzájomné stretnutie tímov v tejto sezóne. SKA v ňom porazilo na domácom štadióne belasých vysoko 7:2. Trpkú príchuť nevydarených vzájomných zápasov si však belasí vynahradili v ďalších dvoch meraní síl, kde sa už tešil z víťazstva iba Slovan.

4. HC Slovan vs. Neftechimik Nižnekamsk 4:6 (24. december 2014)

Stretnutie s Nižnekamskom je jediným v našom negatívnom rebríčku, ktoré sa neskončilo debaklom. Zápas sa odohral presne na Štedrý deň a je už tretím z decembra 2014, ktorý spomíname. Slovanistom tak tento mesiac v Kontinentálnej hokejovej lige ozaj nevyšiel.

Vianočné stretnutie spomíname najmä vďaka absolútne nepochopiteľnému koncu, keď minútu do konca vyhrával Slovan 4:3. Následne však za posledných 60 sekúnd inkasoval rovno 3 góly a fanúšikovia bratislavského tímu dostali veľmi trpký vianočný darček.

3. Severstaľ Čerepovec vs HC Slovan 6:0 (17. október 2012)

Stretnutie s Čerepovcom sem pridávame najmä vďaka tomu, že Severstal bol pre hokejistov Slovana jeden z najnepríjem­nejších súperov po celé jeho doterajšie pôsobenie v Kontinentálnej hokejovej lige. Hoci ruský tím nepatrí medzi najlepšie kluby v lige, ich hra na belasých jednoznačne fungovala. To dokázal Čerepovec aj v prvom vzájomnom zápase.

Prečítajte si tiež: To najlepšie čo Slovan (zatiaľ) prežil: TOP 5 zápasov v KHL

Slovanisti dokázali vyhrať nad týmto súperom doposiaľ len jediný raz a to presne 2. decembra 2013, keď na domácom ľade vyhrali belasí 3:2. V celkovom súčte strelil Čerepovec v šiestich vzájomných zápasoch Slovanu 20 gólov, kým bratislavským hokejistom sa podarilo skórovať iba päťkrát.

2. HC Lev Praha vs. HC Slovan 7:0 (15. december 2013)

Zápasy proti Levu boli pre HC Slovan Bratislava vždy špeciálne. Obrovská česko-slovenská rivalita zaručovala, že stretnutia sprevádzala vždy bujará atmosféra. Nebolo tomu inak ani v Prahe, do ktorej pricestovalo opäť niekoľkotisíc priaznivcov Slovana.

Konečný výsledok 7:0 pre Lev bol však pre fanúšikov jednoznačným šokom. Priaznivci belasých videli v hlavnom meste Česka z pohľadu Slovana absolútnu blamáž. Hoci sa belasým proti českému účastníkovi KHL väčšinou darilo, na tento zápas fanúšikovia isto radšej zabudnú.

1. CSKA Moskva vs. HC Slovan 12:0 (11. február 2015)

Vďaka tomuto zápasu má Slovan v KHL na svojom konte rekord, nie však taký, aký by si hokejisti belasých priali. Prehra slovenského tímu s CSKA bola doposiaľ najvyššou, aká sa kedy v Kontinentálnej hokejovej lige udiala. Doposiaľ „vyhrávali“ hráči Avangardu Omsk, ktorí v sezóne 2008/09 prehrali s Kazaňou 1:11.

Slovan prehrával v zápase už v šiestej minúte 0:3. Na konečných 12:0 upravil skóre v poslednej minúte Hjalmarsson. Najlepší tím po základnej časti KHL sa v zápase očividne bavil hokejom. Hattrick sa podarilo streliť hneď dvom hráčom CSKA – Alexandrovi Radulovovi a Igorovi Grigorenkovi.

Najhorší zápas Slovana v KHL
1
Galéria
Najhoršie zápasy Slovana v KHL
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM