Rôzne

TOP 10 tipov na romantickú prechádzku: Na týchto miestach sa najlepšie vyznáva láska

Máme pre vás desať tipov, kam môžete v tento deň zobrať svoju polovičku a nič tým určite nepokazíte.

Ilustračný obrázok k článku TOP 10 tipov na romantickú prechádzku: Na týchto miestach sa najlepšie vyznáva láska
Foto: Karol Srnec / Zdroj: ephoto.sk

Lámete si hlavu s problémom, kam zobrať svojho partnera na Valentína? Chcete vymyslieť niečo originálne? Nemáte v úmysle stráviť 14. február iba v reštaurácií? Máme pre vás desať tipov, kam môžete v tento deň zobrať svoju polovičku a nič tým určite nepokazíte.

Vychádzka na Bratislavský hrad

Hrdý symbol Bratislavy je miesto ako stvorené pre páry, ktoré chcú spojiť príjemnú prechádzku s krásnym výhľadom. Ak sa vydáte navštíviť hrad peši, odporúčame začať priamo od historického centra, kde sa popri mestský hradbách dostanete na nádvorie, ktoré zdobí socha Svätopluka. Z hradu sa môžete pokochať panorámou veľkej časti Bratislavy.

Prechádzka po nábreží

Ďalším romantickým miestom je nábrežie pri Dunaji. V prípade, že začnete svoju prechádzku pri River Parku a utečiete hotelovo-kancelárskej výstavbe, ocitnete sa na príjemnej promenáde a nebude vám vadiť ani to, že kúsok od vás premáva jedno auto za druhým. Príjemnú prechádzku ponúka aj nábrežie pred Eurovea.

Devín

Devín patrí k odľahlejším mestským častiam, preto, ak si chcete odpočinúť od stresu a trocha vypnúť, miesto pod hradom je to pravé orechové. Na Devine nájdete pokoj, ticho aj široký výhľad na Dunaj.

Ruka v ruke si môžete posedieť na lavičke a pozorovať rakúske brehy alebo miesto, kde sa spájajú rieky Dunaj a Morava. Okrem prechádzky pod hradom máte šancu navštíviť aj jednu z najvýznamnejších historických pamiatok na Slovensku. Hrad Devín vám rovnako ponúkne nádherný výhľad na okolitú krajinu.

Bratislavské UFO

Asi každý Bratislavčan pozná známu reštauráciu a rozhľadňu UFO. Ak ste ešte toto miesto nenavštívili, tak práve na Valentína to nemusí byť zlý nápad. Prejdite sa Mostom SNP ponad Dunaj a potom sa „vytiahnite“ svoju polovičku výťahom do oblakov, teda na rozhľadňu.

Uličky v starej Dúbravke

Ak patríte k ľudom, ktorí obľubujú skôr okrajové časti Bratislavy, tak 14. február môžete stráviť napríklad v mestskej časti Dúbravka. Niekomu sa môže zdať, že tam sú iba paneláky a električková trať. Omyl! Pod Devínskou kobylou sa rozprestiera aj stará Dúbravka, kde sa nachádzajú rodinné domčeky, od ktorých vedie niekoľko cestičiek priamo do prírody. Pripadáte si tu ako niekde na dedine. Spojenie stromov a ticha má vskutku svoje čaro.

Medická záhrada

V samom centre Bratislavy sa nachádza miesto, kde sa dá počas celého roka vypnúť a relaxovať. Prečo to nevyužiť aj na Valentína? V Medickej záhrade si môžete nájsť príjemné miesto, kde budete so svojou polovičkou osamote.

Sad Janka Kráľa

Najstarší park v Bratislave rovnako odporúčame ako miesto, ktoré má v sebe nádych romantiky. Sad Janka Kráľa má navyše výbornú polohu. Do centra sa dostanete za niekoľko minút po Moste SNP a ak vás park omrzí, môžete sa prejsť po nábreží Dunaja, tentokrát z Petržalskej strany.

Slavín, Horský park

Pamätník sovietskych vojakov padlých počas druhej svetovej vojny na území západného Slovenska – aj keď tento názov neznie veľmi romanticky, toto miesto sa stalo obľúbeným miestom všetkých Bratislavčanov. Prechádzka útulnými uličkami má niečo do seba. Vychádzka na Slavín a následné „motkanie sa“ po Horskom parku, to je trasa, ktorá ponúka veľkú dávku romantiky.

Železná studnička

Známy prírodný areál je počas celého roka tým pravým miestom pre všetkých nadšencov športu a prírody. Stretnete tu množstvo bežcov, cyklistov, psíčkarov, či rodinky s deťmi. Ale aj napriek tomu si dovolíme tvrdiť, že návšteva Železnej studničky nemusí byť na Valentína zlý nápad.

Historické centrum

Na záver sme si nechali naše historické centrum. Či už sa sem vydáte cez deň alebo večer, vždy to bude mať svoje čaro. Príjemná prechádzka po Hviezdoslavovom námestí, Kapitulskej ulici či popri Dóme svätého Martina zaručene nesklame.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM