Správy Samospráva

Karlovešťania vo veľkom upratujú: Kontajnery na elektroodpad praskajú vo švíkoch

Menej času trávia v práci, o to viac sa venujú upratovaniu svojich domácností. Reč je o desiatkach rodín v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves.

Ilustračný obrázok k článku Karlovešťania vo veľkom upratujú: Kontajnery na elektroodpad praskajú vo švíkoch
4
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Samospráva Karlovej Vsi vyhlásila bezplatný zber starých elektrospotrebičov, na čo okamžite zareagovalo množstvo ľudí. Záujem zbaviť sa starej práčky či mikrovlnky prejavilo 170 domácností! V 35-tisícovej Karlovej Vsi si takýto záujem nepamätajú.

Zber túto sobotu

„Karlovešťania sa začali intenzívne zbavovať veľkých elektrospotrebičov ako sú pračky, chladničky, umývačky riadu či sporáky. Nechýbajú ani menšie spotrebiče, napríklad počítače bez monitorov, mikrovlnné rúry či kávovary. Karlova Ves preto pripravila na túto sobotu 10. októbra veľký zber elektrospotre­bičov,“ uviedol hovorca mestskej časti Branislav Heldes.

Nákladné vozidlá budú počas soboty obchádzať desiatky bytových domov v Karlovej Vsi a starý elektroodpad zbierať.

Zaujímavosťou je, že počet domácností, ktoré sa chcú zbaviť starého elektroodpadu, stúpol počas pandémie, napríklad v porovnaní s poslednými dvomi rokmi, približne o 100 percent. Karlova Ves pritom robí takýto zber dvakrát do roka. Pôjde o ekologickú likvidáciu tohto druhu odpadu. Zber nepotrebných elektrospotrebičov organizuje Karlova Ves v spolupráci so združením Envidom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM