Správy Samospráva

Karlova Ves žiada urýchlenie prác na protipovodňovej bariére

Dlhšie trvajúce práce skomplikujú život najmä cyklistom a chodcom, ktorí v letnom a jesennom období využívajú komunikáciu od mosta Lafranconi, okolo lodeníc až ku Karloveskému ramenu.

Ilustračný obrázok k článku Karlova Ves žiada urýchlenie prác na protipovodňovej bariére
4
Galéria
Zdroj: TASR

Spevňovanie protipovodňovej bariéry na Dunaji bude trvať dlhšie ako sa predpokladalo. Hoci Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) predpokladal ukončenie prác na jar, aktuálne informoval, že práce sa predĺžia o niekoľko mesiacov. Život to skomplikuje najmä cyklistom a chodcom, ktorí v letnom a jesennom období využívajú komunikáciu od mosta Lafranconi, okolo lodeníc až ku Karloveskému ramenu.

Práce sa predĺžia

„Vodohospodári uviedli, že práce na spevňovaní bariéry sa významne predĺžia pre nepredvídateľné technicko-prírodné okolnosti. Keďže je promenáda v hojnej miere využívaná počas blížiaceho sa leta, SVP sme upozornili na potrebu čo najskoršieho ukončenia prác,“ informovala starostka Dana Čahojová.

Časť promenády je aj na pozemkoch vo vlastníctve Univerzity Komenského a spravuje ich mestská organizácia STaRZ. Využívajú ju nielen obyvatelia Karlovej Vsi, ale aj cyklisti z Devína či Starého Mesta. V dôsledku jej niekoľkomesačnej nepriechodnosti obchádzajú úsek z prednej strany botanickej záhrady. Vodohospodári zdôvodnili potrebu predĺženia harmonogramu spevňovacích prác na bariére obzvlášť zhoršenými pomermi podložia v degradovaných vrstvách, ktoré nebolo možné predvídať a boli zistené až v priebehu realizácie diela.

Práce na protipovodňovej bariére
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM