Správy Samospráva

Park na Kempelenovej ulici v Karlovej Vsi by sa mohol stať ešte krajším miestom

Rozpočet mestskej časti na výrazné vynovenie parku nestačí. Karloveská samospráva sa teda pokúsi opravu zrealizovať po získaní grantu.

Ilustračný obrázok k článku Park na Kempelenovej ulici v Karlovej Vsi by sa mohol stať ešte krajším miestom
Zdroj: Bratislava - Karlova Ves

Zelené plochy medzi panelákmi aj blízky Park SNP sú miesta, ktorými sa môže Karlova Ves právom chváliť. Parky a parčíky však treba udržiavať. Mestská časť sa preto rozhodla získať grant na obnovu zelene medzi ulicami Kempelenova a Tilgnerova.

Obnove parku pomôže grant

Aj keď v spomínanom parku už pred časom vymenili lavičky a osadili hojdačky, mestská časť by chcela využitie zelenej oázy medzi panelákmi ešte viac spestriť. „Park sa stal obľúbenou zastávkou najmä rodičov s deťmi po nákupe v blízkom supermarkete. Reorganizáciou parku by sa však dala cieľová skupina rozšíriť,“ píše Karlova Ves na svojej webovej stránke.

Podložie parku je tvorené nie veľmi kvalitnou zeminou, preto zeleň nemá ideálne podmienky. Mestská časť by chcela nainštalovať zvýšené záhony, ktoré by zabezpečili lepšie pôdne podmienky. „V rámci starostlivosti o zeleň je nevyhnutná redukcia inváznych druhov drevín, medzi ktoré patrí aj rozšírený javorovec jaseňolistý,“ vysvetľuje mestská časť.

V budúcnosti by mohlo v parku na Kempelenovej pribudnúť aj ihrisko s interaktívnymi hracími prvkami pre menšie deti. V rámci rekonštrukcie by sa mali chodníkom vyznačiť najpoužívanejšie trasy chodcov.

Keďže rozpočet mestskej časti na výraznejšiu obnovu parku nestačí, časť revitalizácie by mohla byť financovaná po úspešnom zisku grantu.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM