Rôzne

Karlova Ves predstavila štúdie k novým parkovacím domom

Na tohoročnom Majálese prezentovali pracovníci oddelenia územného rozvoja štúdie troch parkovacích domov na Matejkovej, Pustej – Púpavovej a na Veternicovej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Karlova Ves predstavila štúdie k novým parkovacím domom
9
Galéria
Zdroj: karasekarchitekti.sk

Karlova Ves predstavila štúdie a vizualizácie parkovacích domov, ktoré by sa mohli stať súčasťou riešenia parkovacej politiky.

Na tohoročnom Majálese prezentovali pracovníci oddelenia územného rozvoja štúdie troch parkovacích domov na Matejkovej, Pustej – Púpavovej a na Veternicovej ulici. Štúdie sú dôležitým vkladom pre otvorený dialóg s verejnosťou o možných spôsoboch riešenia novej parkovacej politiky v Karlovej Vsi.

Parkovanie

“Prioritou parkovacej politiky v Karlovej Vsi naďalej zostáva postupné zavádzanie parkovacích zón so zvýhodneným spôsobom parkovania pre našich obyvateľov. Počet automobilov neustále pribúda a preto samotné rezidentské zóny nebudú pre riešenie situácie postačujúce. Realizáciu štúdií a ich prezentáciu považujeme za povinnosť a plnenie jednej z úloh miestneho úradu,” povedala starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.

Po spustení prvej pilotnej zóny Silvánska v minulom roku a po vyhodnotení ankety rezidentov, ktorí vlastnia a parkujú auto v tejto novodefinovanej zóne chce Karlova Ves pozitívne dopady novej parkovacej politiky postupne rozširovať. Proces nie je jednoduchý pre komplexnosť krokov a potrebných právnych úkonov. V týchto dňoch sa začína príprava novej parkovacej zóny Hlaváčiková-Vetenicová, ktorej spustenie je naplánované po skončení letných prázdnin.

Štúdie parkovacích domov sú súčasťou možných riešení problematiky parkovania. Projekt na ulici Veternicová sa aktuálne nachádza v procese zisťovacieho konania zámeru podľa zákona o posudzovaní vplyvov na životné prostredie. Informácie o projekte sú od 19. mája zverejnené na informačnom portáli rezortu Ministerstva životného prostredia SR, www.enviroportal.sk.

Bratislava24.sk informoval Branislav Heldes, vedúci Referátu pre komunikáciu s médiami a vzťahy s verejnosťou Karlova Ves.

Parkovacie domy Karlova Ves
9
Galéria
Zdroj: enviroportal.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM