Rôzne

V Karlovej Vsi by mohlo pribudnúť viac ako 400 parkovacích miest

Budovanie nových parkovacích možností považuje Karlova Ves za nevyhnutnú súčasť zavádzania parkovacej politiky.

Ilustračný obrázok k článku V Karlovej Vsi by mohlo pribudnúť viac ako 400 parkovacích miest
9
Galéria

V Karlovej Vsi by mohlo pribudnúť viac ako 400 parkovacích miest. Okrem toho, že mestská časť predložila zámer na vybudovanie parkovacieho domu na Veternicovej ulici, v hre sú aj ďalšie parkovacie miesta na Matejkovej a Pustej ulici.

Parkovacie domy

Nové parkovacie domy, vrátane parkovacieho domu na Veternicovej, by mestskej časti mohli priniesť 401 – 468 parkovacích miest. Na realizáciu parkovacích domov na Pustej a Matejkovej si však Karlovešťania budú musieť počkať. „Pre spomínané parkovacie domy boli spracované zatiaľ len overovacie štúdie, v súčasnosti mestská časť ich realizáciu nepripravuje. Preto je predčasné bližšie o týchto projektoch hovoriť,“ uviedla pre Bratislava24.sk Zuzana Čavajdová z Miestneho úradu Karlova Ves.

Ako ďalej informuje, revitalizáciou, resp. navrhnutou nadstavbou nad existujúcimi hromadnými garážami na Matejkovej by mohlo v lokalite pribudnúť 50 až 55 parkovacích miest. „Štúdia pre Pustú – Púpavovú ulicu overila možnosť umiestnenia parkovacieho domu so 165 parkovacími miestami. Zámer pre posudzovanie vplyvov navrhnutých parkovacích domov na životné prostredie v týchto lokalitách zatiaľ nebol spracovaný,“ dodala.

Parkovací dom, ktorý plánuje mestská časť vybudovať do roku 2018 na Veternicovej ulici, ponúkne 186 parkovacích miest s ihriskom na streche parkovacieho domu alebo 248 parkovacích miest bez ihriska na streche.

Parkovacie domy Karlova Ves
9
Galéria
Zdroj: enviroportal.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM