Rôzne

Kampaň Na kolesách proti rakovine zaznamenala veľký úspech

Na kolesách proti rakovine sa v máji zúčastnilo v Bratislave a okolí viac ako 3000 aktívnych aj pasívnych účastníkov na bicykloch, kolobežkách, trojkolkách a korčuliach.

Ilustračný obrázok k článku Kampaň Na kolesách proti rakovine zaznamenala veľký úspech
Zdroj: TASR

Na podujatiach Nadácie Výskum rakoviny v rámci tohtoročného 14. ročníka kampane Na kolesách proti rakovine sa v máji zúčastnilo v Bratislave a okolí viac ako 3-tisíc aktívnych aj pasívnych účastníkov.

Z nich 982 kolesá rozkrútilo na bicykloch, korčuliach, skejtbordoch či nákupných vozíkoch. Na zbierkový účet nadácie pribudlo počas týchto akcií 4 524,50 eur.

Ako uviedol manažér Nadácie Výskum rakoviny Ján Juráš, jednotlivé podujatia sa vydarili a záujem o ne bol značný. Spomenul napríklad koncert 70-členného speváckeho zboru Texas A&M University Singing Cadets (spievajúci kadeti) v Bratislave.

Veľký úspech akcie

Pred začiatkom koncertu predstavili propagačné materiály bývalá úspešná reprezentantka v krasokorčuľovaní Oľga Bästendigová a majster sveta v boxe Tomi Kid Kovács.

So záujmom sa stretla i súťaž obyvateľov bratislavských mestských častí Lamač a Vajnory na bicykloch, kolobežkách, trojkolkách, korčuliach, ako aj mimoriadna štartovacia jazda sezóny Bratislava-inline v zóne medzi nákupným centrom na nábreží Dunaja a takisto podujatie v Dunajskej Lužnej s bohatým interaktívnym programom aj v rámci Dňa rodiny.

Účastníci podujatí mali možnosť vidieť vystúpenia viacerých známych spevákov, hudobníkov, súborov vrátane detských programov.

Kampaň Na kolesách proti rakovine sa bude počas leta realizovať aj v Trenčianskych Stankovciach (25. júna), Smoleniciach (21. augusta), Michale nad Žitavou (27. augusta), Hnúšti (2. septembra), Považskom Chlmci (3. septembra), vo Východnej (10. septembra). V Bratislave sa v druhej polovici septembra uskutoční záverečné podujatie, informoval Juráš.

Čítajte aj: Kampaň Na kolesách proti rakovine podporia vo viacerých mestských častiach

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM