Rôzne

Kampaň Na kolesách proti rakovine podporia vo viacerých mestských častiach

Obyvatelia Lamača a Vajnor vyrazia na kolesách do boja proti zákernej chorobe. Odmenou im bude okrem dobrého pocitu aj zaujímavý zábavný program.

Ilustračný obrázok k článku Kampaň Na kolesách proti rakovine podporia vo viacerých mestských častiach
Zdroj: TASR

Počas 14. ročníka kampane Na kolesách proti rakovine budú jej organizátori – Nadácia Výskum rakoviny a občianske združenie Ars ante portas šíriť osvetu o výskume, prevencii, liečbe rakoviny a zdravom životnom štýle.

Kampaň v Bratislave odštartovalo 22. mája vystúpenie 70-členného speváckeho zboru Spievajúci kadeti z Texas A&M University v USA. Súčasťou koncertu bola verejná zbierka v rámci kampane Na kolesách proti rakovine. Výťažok z nej je určený na zakúpenie Systému na produkciu ultračistej vody pre náročné kritické laboratórne aplikácie a Identifikačného systému nádorových vzoriek a zariadení.

Bohatý program

Ďalšie zaujímavé podujatia kampane sa uskutočnia počas tohto týždňa v dňoch 25., 27. a 28. mája. Tento rok sa kampaň Na kolesách proti rakovine zapojila do medzinárodných pohybových aktivít (Move Week) a Svetového dňa výziev (World Challenge Day).

V rámci Svetového dňa výziev sa už v stredu stretnú v priateľskej súťaži obyvatelia mestských častí Bratislava-Lamač a Bratislava-Vajnory. Úlohou organizátorov je zaregistrovať všetkých účastníkov, ktorí sa akcie zúčastnia aspoň 15-minút. Podmienkou je, aby prišli na kolesách. Môžu využiť najrôznejšie „kolieskové“ zariadenia ako sú bicykle, kolobežky, trojkolky, skejtbordy, odrážadlá, korčule a iné. Najneskôr do 20.00 hod. majú zosumarizovať počet aktívnych účastníkov a výnos zbierky pre Nadáciu Výskum rakoviny.

V zábavnom programe vystúpia aj bubnová show CAMPANA BATUCADA a slovenský Bocelli, nevidiaci spevák Maroš Bango v Lamači, či skupina KENNY a BRATRANCI, Igor Hraško a Podobenka. Vo Vajnoroch vás zabaví Roman Pomajbo. Účinkovať budú aj žiaci miestnych škôl obidvoch mestských častí.

Boj proti zákernej chorobe

Počas Týždňa v pohybe (Move Week) sa kampaň Na kolesách proti rakovine dostane aj do iných častí Bratislavy a do Dunajskej Lužnej. V piatok 27.mája sa uskutoční mimoriadna štartovacia jazda sezóny Bratislava-inline. Od 20.00 h bude na oddychovej zóne medzi nákupným centrom Aupark a Sadom Janka Kráľa vystupovať Robo Šimko & Massriot a o 21.00 sa vydajú inlajnisti na jazdu po petržalskej trase. Aj tu sa bude konať zbierka pre Nadáciu Výskum rakoviny.

V sobotu 28. mája v Dunajskej Lužnej odštartuje symbolická jazda proti rakovine v Parku Milana Rastislava Štefánika s cieľom na ihrisku Jama. Tam bude na účastníkov čakať bohatý interaktívny program v rámci Dňa rodiny. Vystúpi čerstvý jubilant Zdeno Sychra, dychová hudba Lužanka a folklórny súbor Prvosienka. Cieľom je vytvoriť novú tradíciu oslavy rodiny spolu s charitatívnym zámerom na podporu boja proti zákernej chorobe.

Kampaň na Kolesách proti rakovine sa bude v ďalších mesiacoch realizovať aj na iných miestach na Slovensku. Záverečné podujatie bude v Bratislave v druhej polovici septembra.

Čítajte aj: Detských pacientov čaká príjemnejšie prostredie. Detská nemocnica rekonštruuje priestory za státisíce eur

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM