Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Zbavte sa prebytočných vecí, obdivujte pestré fotografie a užite si koncert

Počas týždňa v Bratislave nuda nehrozí! Zabavíte sa na koncerte aj pri čítaní kníh či obdivovaní skvelých fotografií.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Zbavte sa prebytočných vecí, obdivujte pestré fotografie a užite si koncert
5
Galéria
Zdroj: RTVS

Čítajte Tolkiena

Blíži sa výročie pádu Barad Dûr a zničenia Prsteňa a spolu s ním aj celosvetový Tolkien Reading Day. A bude sa opäť konať aj v Bratislave. Pondelkový večer teda môžete stráviť počúvaním a prípadne aj čítaním vybraných pasáží z diel J.R.R. Tolkiena, tentokrát na tému Brány a okná.

Čítať môžu dobrovoľníci nielen spomedzi členov Spoločenstva Tolkiena, ale aj z radov fanúšikov a širokej verejnosti. Ak teda máte záujem nielen o počúvanie, ale aj o aktívne čítanie textov z diel J.R.R. Tolkiena počas večera v Martinuse, napíšte na email: trd@tolkien.sk.

pondelok / Martinus, Obchodná 26 / 18:00 hod. / vstup voľný

Slovenské knihy, ktoré treba čítať

Panta Rhei 10 rokov oceňuje najlepších spisovateľov a diela minulého roka v čitateľskej ankete Panta Rhei Awards. Večera plného krásnych diel a literatúry a tiež úsmevných a radostných spomienok sa zúčastní Tomáš Janovic, laureát Siene Slávy Panta Rhei za celoživotný prínos do literatúry a Andrea Bokníková, laureátka Ceny Literárnej Akadémie za výnimočné literárne dielo roka 2017.

streda / Panta Rhei, Poštová ul. / 18:00 hod.

Fotografie farebných festivalov

Farebné festivaly masiek a krojov sú tradičné a kultúrne udalosti známe po celom svete. Farebné momenty z nich sú zväčšené na unikátnych fotografiách. Festivaly autor výstavy Michal Hertlík navštívil osobne a prostredníctvom svojich fotografií priblíži presne to, čo videl a zažil naživo. V Eurovea môžete vidieť tradičné kultúrne festivaly SURVA z BULHARSKA a FESTIVAL DE LA MEJORANA z PANAMY aj svetoznámy BENÁTSKY KARNEVAL.

Eurovea / do konca marca / vstup voľný

Prezlečte niekoho život k lepšiemu!

Po veľkom jarnom upratovaní často nevieme, kam s oblečením, ktoré už nosiť nebudeme. Nákupné centrum Polus má pre vás skvelé riešenie, z ktorého budete mať dobrý pocit a okrem toho ešte aj získate niečo navyše. Ak teda máte doma oblečenie, ktoré nenosíte, podporte zbierku oblečenia pre ľudí v núdzi a prezlečte niekoho život k lepšiemu.

Podujatie spestrí vo štvrtok o 17:00 hod. aj hudobné vystúpenie speváka Lukáša Adamca, moderovaný program s Lukášom Turiakom z rádia Viva a vystúpenia viacerých amatérskych súborov. Moderátorkou štvrtkového odštartovania zbierky bude sympatická Katka Brychtová. Viac sa dozviete TU.

štvrtok – nedeľa / Polus City Center / zbierka oblečenia prebieha každý deň od 10:00 do 21:00 hod.

Silent Trio

Skupina Silent trio hrá v akustickom prevedení skladby známych svetových skupín a interpretov od 60-tych rokov minulého storočia až po súčasnosť. Trio vystupuje po celom Slovensku, v Čechách aj v Rakúsku na rôznych podujatiach, večierkoch a v puboch.

štvrtok / Barrock / 22:00 hod. / vstup voľný

Folkfórum live 2019

Dvojkoncert renomovaných, slovenských a českých pesničkárov. Účinkujú Kapucíni – kresťanská folkrocková skupina z Bratislavy a Žamboši – indiefolkové trio zo Vsetína

piatok / Komorné štúdio SRO / 19:00 hod. / vstup je voľný

Dorota Sadovská / 12+

Dorota Sadovská vo svojej tvorbe hľadá ťažisko známych tém, techník aj vzťahov. Ide jej o vyhmatávanie jediného bodu, na ktorom dokáže vybalansovať protiklady – spiritualitu s nezastretou telesnosťou, symetriu s ošklivosťou, minimalistický pohľad s barokovým úžasom.

piatok / Atelier XIII / 19:00 hod. / na vernisáž je vstup voľný

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Kam v Bratislave zadarmo
5
Galéria
Zdroj: Polus City Center
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM