Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Z rozhľadne na Veľkej Homoli až na Koncert za lepšiu Bratislavu

November v tomto roku nie je len mesiacom komunálnych volieb, ale aj množstva výstav a podujatí, na ktorých sa rozhodne nudiť nebudete.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Z rozhľadne na Veľkej Homoli až na Koncert za lepšiu Bratislavu
9
Galéria
Zdroj: Stará tržnica , Mesto Modra - oficálna stránka

I love LEGO výstava

Stavebnica LEGO je takmer synonymom slov detstvo a rodina. Po minuloročnom úspechu je tu opäť interaktívna výstava I LOVE LEGO. Počas dvoch týždňov sa každý deň môžete tešiť na množstvo skvelých aktivít. Vybláznite sa so svojimi deťmi a zaspomínajte si na detstvo s legendárnou stavebnicou LEGO.

Denne sa môžete zahrať v HERNEJ zóne od 11:00 do 19:00 hod. V nej nájdete: LEGO stolíky a DUPLO bazéniky plné LEGO kociek, LEGO Friends Fashion Design – kreatívne dopĺňanie šiat 2D Friends modelov, LEGO Friends stolíky, Hello Wall – stena odkazov aj LEGO kreatívne stoly.

od piatka do piatka 9. novembra / Central

Trh – Piac – Markt

Trh v Starej tržnici ponúka sezónne potraviny vyrobené a vypestované farmármi a malovýrobcami z okolia Bratislavy, ako aj kvalitné špeciality z krajín vzdialenejších. Kúpiť si tu môžete sezónne ovocie a zeleninu, mäsové a mliečne výrobky, pečivo, cukrovinky a iné delikatesy, nápoje.

Trh dopĺňa sprievodný program plný edukačných aj zábavných aktivít pre deti i dospelých, pravidelné burzy, divadelné predstavenia pre deti, ako aj rôzne príležitostné tvorivé dielne a prednášky. Kadžú sobotu o 11.00 sa na poschodí koná Detské divadielko, k dispozícii je aj detský kútik.

sobota / 9:00 hod. / Stará tržnica

Protest pred cirkusom Aleš

Aktivisti, ktorí sa združujú pod názvom Nerob cirkus, organizujú v Bratislave v novembri hneď dva protesty za cirkusy bez zvierat.

Prvý protest za cirkusy bez zvierat sa uskutoční už v sobotu 3. novembra pred cirkusom Aleš na Kazanskej ulici pri Kauflande v Podunajských Biskupiciach. „Cieľom je ukázať návštevníkom aj okoloidúcim pohľad z druhej stany mreží. Nenecháme v tom zvieratá samé a budeme ich advokátmi pred ľuďmi, ktorí nerozumejú reči a utrpeniu zvierat. Zavolajte aj všetkých priateľov a povedzme spoločne NIE tyranii premenovanej na zábavu,“ uviedli organizátori.

sobota / 14:00 – 15:00 hod. / pred cirkusom Aleš na Kazanskej ulici pri Kauflande v Podunajských Biskupiciach

Beh 2. míle

Beh s niekoľkoročnou tradíciou, ktorý organizuje Sri Chinmoy Marathon Team. Získal si svoju popularitu, čoho dôkazom je aj hojná účasť registrovaných bežcov (štandardne okolo 100). Registrácia je bezplatná.

nedeľa / 9:30 hod. / Kuchajda

Otvorenie novej rozhľadne

Už v nedeľu bude nová rozhľadňa Alexandra Filípka predstavená verejnosti. Budete si môcť vyskúšať výstup na novú vyhliadkovú vežu a vychutnať si prekrásny výhľad na Malé Karpaty.

Nová rohľadňa nadviazala na svoju predchodkyňu tvarovou jednoduchosťou a do určitej miery aj materiálovým riešením. Výška a pôdorysné rozmery veže sa zmenili iba minimálne. Vyhliadkovú vežu postavilo mesto Modra aj vďaka spolufinancovaniu Bratislavského samosprávneho kraja a mesta Pezinok.

nedeľa / 13:00 hod. / Veľká Homola

Otvorenie novej rozhľadne v prítomnosti predsedu BSK, primátorov Modry a Penizka sa uskutoční 7. november 2018 o 11:00 hod.

Koncert za lepšiu Bratislavu

Posledný týždeň pred voľbami odštartuje veľký koncert – Koncert za lepšiu Bratislavu. Námestí pred Starou tržnicou rozospievajú Jana Kirschner, Puding Pani Elvisovej, Juraj Benetin, Bad Karma Boy, HEX, Sendrejovci, Billy Barman, PARA, HEX a ďalší. Koncert organizuje Matúš Vallo, hudobník a kandidát na primátora Bratislavy.

nedeľa / 17:00 – 21:00 hod. / pred Starou Tržnicou na Námestí SNP

Lampiónový sprievod

Nenechajte si ujsť čarovný lampiónový sprievod. Prineste si so sebou lampióny a dobrú náladu. Okrem príjemnej atmosféry na vás čaká teplý čaj a medovníčky.

Trasa sprievodu: ihrisko Starhradská – cez les smer jazero Veľký Draždiak – Bufet pod školou – návrat na ihrisko Starhradská popri Chorvátskom ramene.

nedeľa / 17:00 hod. / na ihrisku Starhradská ul.

Kam v Bratislave zadarmo
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM