Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Vône a chute Francúzska, zraz veteránov aj Ríbezľový Devín

Bratislavou sa ponesú francúzske melódie, na Devíne sa skvelo najete aj zabavíte a v Budmericiach čaká na malých aj veľkých divákov skvelý divadelný festival.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Vône a chute Francúzska, zraz veteránov aj Ríbezľový Devín
17
Galéria
Zdroj: TASR

Francúzsko v Bratislave

Od roku 2011 zdieľa Francúzske veľvyslanectvo oslavy francúzskeho štátneho sviatku s obyvateľmi slovenského hlavného mesta. Oslávte ho aj tento rok kultúrnym programom a na trhu s francúzskymi výrobkami.

Návštevníci sa budú môcť poprechádzať vo „Francúzskej dedine“. Dvadsiatka stánkov ponúkne svoje francúzske aj lokálne výrobky. V „dedine“ spoznáte okrem francúzskych farieb aj francúzske chute, a nebudú chýbať ani lahodné nápoje. Na svoje si taktiež prídu milovníci francúzskeho jazyka, cestovania, či francúzskych áut.

piatok / Hlavné námestie / od 14:00 hod. / vstup voľný

Bratislava Inline

Bratislava-inline je letná korčuliarska akcia, ktorá sa koná každý piatok večer počas letných prázdnin od roku 2004. Sú to organizované prejazdy mestom na kolieskových korčuliach (a bicykloch) a akcia je vhodná pre všetkých bez ohľadu na vek.

piatok / štart za Auparkom / 20:00 hod.

100 rokov CZ/SK JAZZ

Koncert českých a slovenských jazzových osobností venovaný 100. výročiu vzniku Československa a pamiatke Jozefa Šošoku. Na námestí pri Eurovea účinkujú: Emil Viklický & Miroslav Vitouš feat. Martin Valihora CZ/SK TRIBUTE TO JOZEF DODO ŠOŠOKA feat. Ondrej Krajňák, Gabriel Jonáš, Tomáš Gajlík, Tomáš Baroš, Juraj Griglák, Jozef Brisuda, Michal Bugala, Marián  Ševčík, Martin Valihora, Dávid Hodek.

piatok / námestie pri Eurovea / od 18:00 do 22:00 hod. / vstup voľný

Kasiopeafest

Najväčší ochotnícky divadelný festival na Slovensku sa tento rok uskutoční od piatka do nedele v areáli kaštieľa v Budmericiach. Počas troch dní sa vám predstaví 15 divadiel z celého Slovenska pre deti a dospelých. Okrem divadelníkov zahrajú aj hudobné skupiny. Viac TU.

piatok – nedeľa / areál kaštieľa v Budmericiach / vstupné dobrovoľné

Zraz veteránov

V centre mesta sa v sobotu uskutoční zraz najstarších veteránov. Okrem samotných áut sa na zraze sa akcie zúčastnia aj dvojkolesové sajdky. Jedna s originálnym guľometom Dekťarjev. Medzi účastníkmi zrazu budú rarity, ako napríklad Ford z roku 1918, Škoda 422, Škoda 860, Tatra 57, BMW 327, Triumph, Bentley S2, Rolls Royce Silver Cloud, Packard Eight Sedan, Kissel z roku 1930 či Chevrolet z roku 1933. Spolu do Bratislavy príde približne 20 vozidiel a 50 účastníkov.

sobota / medzi Hurbanovým a Župným námestím / 13:30 hod. / vstup voľný

Ríbezľový Devín

Tretí ročník kulinárskeho podujatia Ríbezľový Devín propaguje tému pestovania ríbezlí a tradíciu výroby kvalitného ríbezľového vína v Devíne. Okrem predaja a degustácie vín z červených aj čiernych ríbezlí bude na predaj aj samotné ovocie, ríbezle s cukrom, ďalej džemy, sirupy, bublanina a iné pečené dobroty, zmrzlina, dreň a iné výrobky z ríbezlí. Hitom bude ako obyčajne ríbezľový burčiak. Celý program nájdete TU.

sobota / od 10:00 do 21:00 hod. / pod Hradom Devín / vstup voľný

Folkové koncerty u Marka Twaina

V Karloveskej zátoke Klub Mark Twain v spolupráci s Hudobným klubom Kamel prináša výber folkových koncertov. V sobotu zahrá Zuzana Suchánková & Fine Boosters. Slovenská multižánrová speváčka a gitaristka vystúpi so svojím najnovším projektom.

sobota / 19:00 hod. / Klub Mark Twain / vstup voľný

Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM