Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Víkend ozvláštni vôňa čokolády, tvorivé dielne aj výstava o ľudskom tele

Kultúrne menu na víkend je skutočne pestré. Môžete zájsť na zaujímavú "sladkú" exkurziu, spoznať, ako funguje ľudské telo, či zažiť príjemné komunitné stretnutie.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Víkend ozvláštni vôňa čokolády, tvorivé dielne aj výstava o ľudskom tele
8
Galéria
Zdroj: pixabay

Tvorivé dielne v Prievoze

Pre všetkých kreatívnych Ružinovčanov si Mestská časť Bratislava-Ružinov a Cultus Ružinov pripravili už tradičné Prievozské tvorivé dielne. Tento raz bude inšpiráciou blížiaci sa čas karnevalov. Na komunitnom podujatí pre deti s rodičmi sa dozviete niečo o benátskych maskách a vytvoríte si vlastnú originálnu masku. Prihlásiť sa môžete na dana.plaskova@cultusruzinov.sk.

piatok / Spoločenský dom Prievoz, Kaštieľska 30 / 17:00 hod. / vstup voľný

Čokoládový Valentín

Aká môže byť čokoláda? Chutná, voňavá, tabuľková, sladká, povzbudzujúca, tekutá, mliečna, zdravá, horúca, biela, strúhaná, horká, ochutená … alebo aj valentínska, či fresh. Ak hľadáte jednu z nich, alebo aj všetky, stačí prísť cez víkend do Fresh Market – farmárskej tržnice. Čaká na vás Čokoládový Valentín. Fresh Market bude doslova nabitý čokoládou. Vítaní sú všetci, ktorí majú radi sladkú pochúťku a rovnako aj tí, pre ktorých je čokoláda ideálnym valentínskym darčekom pre partnera či partnerku.

sobota od 10:00 do 19:00 hod. – nedeľa od 10:00 do 16:00 hod. / Fresh market / vstup voľný

Dobrodružná výstava

Prostredníctvom 7 stanovíšť s interaktívnymi exponátmi budú môcť malí návštevníci nahliadnuť do tajov fungovania ľudského tela a jednotlivých orgánov. Na záver si odnesú diplom, prípadne fotografiu z tematického fotokútika. Výstava Moje telo je určená predovšetkým deťom vo veku od 4 do 11 rokov a prebieha formou komentovaných exkurzií. Na komentovanú prehliadku sa môžete prihlásiť TU.

od soboty 8. februára až do 24. februára / Polus City Center / vstup voľný

Sobotný brunch

Pre ľudí z iných krajín je často ťažké si zvyknúť na nové mesto, kultúru a dokonca jazyk. V Mareene je misiou vybudovať komunitu ľudí zo zahraničia a ľudí zo Slovenska prostredníctvom rôznych podujatí, workshopov a kurzov. V sobotu máte príležitosť pridať sa a užiť si ľudskú rozmanitosť vo forme komunitného “brunchu”.

sobota / Komunitné centrum Mareena / od 10:00 hod. / vstupné dobrovoľné

Upratujte a nakupujte!

Opäť je tu tá časť roka keď nie je do čoho pichnúť a tak upratujeme, triedime, hľadáme poklady v zabudnutých škatuliach a skladoch. Keďže sa toho nazbiera dosť, v Nu Spirite môžete na akcii s názvom Slowatch Warehouse Sale nájsť niečo nové do šatníka za symbolickú cenu.

sobota – nedeľa / Bless x Nu Spirit, Medená 16 / od 12:00 do 18:00 hod.

Exkurzia v čokoládovni

Čokoládovňa Hauswirth v Kittsee vám umožní nahliadnuť do sveta výroby čokolády v rodinnom podniku, v ktorom od roku 1949 rodina Hauswirth už treťou generáciou úspešne buduje čokoládovú značku. Čokoládovňa v obci neďaleko Bratislavy sa so svojimi výrobkami preslávila nielen v Rakúsku, ale aj po celej Európe, Amerike aj Austrálii. Niektoré z čokoládových dobrôt sa predávajú aj na Slovensku. Je potrebné zabezpečiť si vlastný dovoz na miesto prehliadky. Exkurzia bude vedená v slovenskom jazyku. Viac info a registrácia na www.budatko.sk/semafor.

sobota / Konditor Hauswirth, Industriestraße 1, Kittsee / 9:30 hod. / vstup voľný

Siesta v galérii

Užitočná fotografia v súčasnom slovenskom výtvarnom umení je témou nedeľného výkladu na oboch poschodiach výstavy. Uvedie do súvislostí stratégie umelcov využívajúcich pri svojej tvorbe fotografické médium.

nedeľa / Slovenská národná galéria / 15:00 hod./ vstup je voľný

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM