Kultúra

Kam v Bratislave ZADARMO: Víkend ovládnu MAJÁLESY a kto chce, hor sa na nový cyklomost!

V Bratislave sa bude už v piatok a celý víkend žiť najmä "majálesovo." Z pestrej ponuky parádnej zábavy si vyberie každý.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave ZADARMO: Víkend ovládnu MAJÁLESY a kto chce, hor sa na nový cyklomost!
9
Galéria

Bratislavský majáles

Po dvoch rokoch sa roztočí majáles s prevažne hudobným programom. Chýbať však nebude ani gastrozóna. Na majálese vystúpi desiatka slovenských kapiel a interpretov. Organizátori chystajú aj hudobné predstavenie, v ktorom stovka slovenských a českých muzikantov spolu s obyvateľmi Bratislavy a návštevníkmi festivalu vyjadria svoj postoj k vojne na Ukrajine.

K dispozícii budú v piatok od 14:00 do 22:00 a v sobotu od 12:00 do 22:00 hod. nápojové centrá a Street Food zóna s dobrotami od výmyslu sveta. V sobotu od 14:30 je pripravený program pre deti a rodičov.

piatok – sobota / Tyršovo nábrežie / vstup na majáles je voľný

Program nájdete tu:

Otvorenie cyklomostu VysoMarch

Už túto sobotu zástupcovia Bratislavského samosprávneho kraja a spolkovej krajiny Dolné Rakúsko slávnostne prestrihnú pásku nového cyklomosta VysoMarch. Most je dlhý 270 metrov a široký 4 metre.

Slávnostné prestrihnutie pásky bude súčasťou bohatého celodenného programu, ktorý bude prebiehať od 10:00 do 19:00 hod. Počas dňa sa budú konať aj organizované cyklojazdy, ktoré štartujú z piatich miest Bratislavského kraja a všetky majú spoločnú cieľovú stanicu – cyklomost VysoMarch. Pestrý program bude aj pri cyklomoste Slobody v Devínskej Novej Vsi.

sobota / cyklomost VysoMarch a cyklomost Slobody v Devínskej Novej Vsi / vstup voľný / podrobný program TU

Petržalský majáles

Oslavovať jar a máj sa bude aj v Petržalke. Užijete si kopu zábavy s rezkou muzikou. Vystúpia detičky aj starší folkloristi. A to nie je všetko! Tešiť sa môže na zbor Petržalská melódia a Petržalčanka. Uvidíte aj Hájenku, Polienko a kapelu Happy Sound. Rozprúdi sa tiež parádna tanečná zábava a príde aj kúzelník.

piatok – sobota / Dostihová dráha / vstup voľný / podrobný program TU

Ružinovský majáles

Skvelé jedlo, remeselné pivo, vínna ulička, detská zóna – to je majáles v Parku A. Hlinku. Užite si chutné jedlo a strávte čas s priateľmi v príjemnom prostredí.

do nedele / Park A. Hlinku, Ružinov / vstup voľný

Detské dielničky

V nákupnom centre Bory Mall čakajú na vás detské workshopy. Vyrobíte si spolu s detičkami originálne pozdravy pre mamičky. Kvietok z papierových lupienkov, obrázok do peňaženky či vysvedčenie pre mamičku. Je len na vás, aké originálne venovanie vymyslíte.

sobota / Bory Mall / 11:00 – 18:00 hod. / vstup voľný

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM